Asus A505ZA, laptop multimedia cu Ryzen şi RX Vega

Asus A505ZA e un laptop puternic echipat cu tehnologie AMD de generaţie nouă. Această tehnologie ne permite o portabilitate bună (greutatea e de 1,7kg) şi performanţe superioare. Procesoarele AMD Ryzen sunt foarte performante, iar pe acest model avem Ryzen 7,5 sau 3.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop performant util la sarcini acasă ori la lucru. Din imaginea de alături se poate vedea că acest model un design modern. Producătorul precizează că şi pe acest model a pus ecran cu Nano Edge, adică ramă foarte subţire.


Păreri pro şi contra

Acest laptop vine cu diverse procesoare mai exact Ryzen 7 2700U (A505ZA-BR264), 5 2500U (A505ZA-EJ667), 3 2200U, 3 2300U (A505ZA-EJ666). Iar pentru editări video şi jocuri nu prea complexe aceste procesoare au integrat cip grafic RX Vega.
Pe partea de memorie RAM are 4GB, iar stocarea se realizează pe hard de 1TB. Dacă vreţi mai mulţi RAMi atunci puteţi pune până la 12GB, dar trebuie ştiut că notebook-ul are doar un slot de memorie.
Porturile sunt multiple, precum 4 USB-uri, wireless ac, LAN Gigabit, card reader şi bluetooth.
Ecranul din dotarea acestui model e unul de 15 inci cu rezoluţie FHD sau FHD. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa e dat şi cu un strat anti-glare. O altă caracteristică utilă (legată de ecran) e că vine cu Eye Care adică optimizări care reduc lumina albastră.

Dacă vă interesează un laptop pentru acasă ori pentru business atunci un model precum acesta ar fi recomandarea mea. Pe piaţă există variate laptopuri, inclusiv cu procesoare Intel, dar acesta e mai calumea prin cost de achiziţie redus, multe porturi, prezenţa portului Ethernet şi prim portabilitatea bună (bateria poate să ţină şi 3-4 ore).
În opinia mea dacă vreţi să-i faceţi un upgrade atunci cel mai bine ar fi să-i puneţi un SSD. Montarea unui astfel de dispozitiv e o soluţie mai bună decât instalarea mai multor RAMi.

Te-ar mai putea interesa