Asus A505ZA-BR263, laptop HD cu Ryzen 7 2700U

Acest Asus A505ZA-BR263 face parte dintr-o serie interesantă cu procesoare AMD Ryzen, iar pe cel de jos găsim cel mai avansat model – Ryzen 7 2700U (se apropie de performanțele unui Core i7-8550U). Acesta vine cu placa video integrată numită Vega 10 și e o alternativă bună la cele ieftine cu memorie video dedicată. În restul sunt prezente doar componente de ultimă generație și nu e nevoie de altceva. Sistemul de operare de pe acesta e Endless OS, care nu e cel mai grozav și l-aș schimba cu Windows 10 fără nici o ezitare.

Din poza de jos se vede că e echipat cu noul display numit NanoEdge, motiv pentru care a scăzut semnificativ dimensiunile laptopului (greutatea ajungând la 1.68 kg). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul pare a fi mic pentru o construcție atât de redusă și pot spune că e același ca și pe alte laptopuri, doar că are o rezoluție HD. Nu știu cât de mult vă poate deranja acest aspect, însă dacă nu vizionați conținut 1080 și nu editați pe el, atunci nu văd sensul unui ecran FHD. E adevărat că imaginea e mai detaliată, chiar și la scris, dar și așa consider că în acest preț veți primi cea mai bună soluție de pe piață.

Păreri pro și contra

Configurație e foarte bună pentru acest buget și nu veți găsi un laptop cu i7 în acest buget, care să arată și bine. Apreciez că a scăzut semnificativ greutatea laptopului și se datorează ecranului cu margini mai înguste. Astfel, nu mai sunt prezente unitatea optică și acea tastatura numerică care le consider inutile. Poate că nu are cel mai bun ecran de pe piață, dar seria S510 oferă o rezoluție ceva mai mare pentru un conținut cu mai multe detalii.

Asus A505ZA-BR263 merită încercat deoarece astfel de performanțe nu veți găsi în acest buget și prevăd că anul viitor vom vedea mai multe laptopuri cu hardware AMD. Poate până acuma AMD nu prea a impresionat, dar eu aș alege un astfel de brand peste Intel deoarece sunt destule motive (preț, performanțe, consum, placă video performantă).

Un comentariu la „Asus A505ZA-BR263, laptop HD cu Ryzen 7 2700U”

 1. Asus-urile astea cu Ryzen sunt adevarate afaceri : sincer, chiar su varianta cu Ryzen 3 2200u mi se pare ca ofera cu mult peste ce are nevoie user-ul obisnuit : ca idee, Ryzen 3 2200u este (in benchmark-uri) aproape identic ca performanta cu i7 3520m (care la vremea lui rupea, desi era doar dual-core )
  Daca mai punem in balanta si faptul ca placile integrate AMD sunt mult peste cele Intel – aproape comparabile cu cele dedicate brusc AMD-ul pare o solutie geniala !
  A, iar partea cu ecran-ul HD vs Full HD : da, e adevarat, pe cel Full HD imaginile sunt clar mai vii, mai „sharp” – insa oricum marea majoritate vor folosi laptopul cu Windows scaling 125% care guess what ? Face imaginea sa para un pic blurry 😁
  Fara scaling, chiar si la un monitor de 15 inch te cam chiorasti in el sa vezi ce scrie !
  Iar la laptopuri de 14 sau mai mici clar Full HD-ul este mai mult bataie de cap decat beneficiu …
  Nu mai vorbim de faptul ca un ecran Full HD mananca bateria mult mai repede (vorba aia, numar dublu de pixeli de „hranit” decat in versiunea HD )
  Concluzionand : DA, perfecta sugestie de laptop Nasule !
  Si plus ca par si destul de inchegate / robuste si culmea, extrem de compacte si portabile !

Lasă un comentariu