Asus A505ZA-BR208, laptop multimedia cu Ryzen 5 2500U

Anul 2018 a adus platforma Ryzen pe laptopuri precum e Asus A505ZA-BR208. În opinia mea, procesoarele AMD sunt la fel de bune precum cele Intel, dacă nu puțin mai bune. Procesorul de pe acest model e un Ryzen 5 2500U și e echivalentul unui i5 quad core.
Datorită configurației acest model e numai bun pentru sarcini multimedia.

Acest model vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop care se prezintă bine din toate punctele de vedere. NU are doar tehnologii noi, dar e mai subțire și ecranul are o ramă foarte îngustă de tipul NanoEdge.


Beneficii

Asus A505ZA-BR208 e un laptop dotat cu ecran de 15,6 inci a cărui rezoluție e de 1920×1080 pixeli, iar pentru ca lumina să nu se reflecte are strat anti-glare.
Procesorul Ryzen 5 2500U e unul echivalent i5, iar ceva mai bun ar fi modelul 7 2700U care vine cu un cip grafic ceva mai capabil.
Pe partea grafică are cip RX Vega 8 care-i mai capabil decât Intel HD.
Portabilitatea este foarte bună cu o greutate de circa 1,7kg și o baterie care poate ține vreo 4 ore. Se poate observa tendința laptopurilor acestea noi de a fi ultrabook-uri.
Nu stă rău nici la capitolul porturi și comunicații cu wireless ac, LAN Gigabit, card reader și 4 porturi USB.

Dezavantaje

Memoria RAM e de doar 4GB, dar poate fi mărită la 16GB. 4GB e standardul și nu ar strica undeva la 8GB.
Nu e dotat cu SSD, dar poate fi montat în locul HDD-ului. Dacă vă interesează ceva cu SSD și cu procesor ceva mai bun (7 2700U) atunci aș recomanda modelul BR263.
Pentru unele persoane poate că lipsa tastaturii numerice și a unității DVD sunt importante, pentru mine nu.

Concluzii

Acest laptop e unul foarte bun pentru cei interesați de un laptop capabil pentru acasă ori la lucru. În opinia mea nu ai nevoie de ceva mai scump pentru acasă, acest laptop fiind unul durabil și va fi actual chiar și peste 3-4 ani.

Te-ar mai putea interesa