Asus 1215B-BLK109W

Netbook-ul Asus 1215B-BLK109W e dotat cu un procesor AMD C60 de 1 giga și are la bord 2 giga de RAM. De asemenea stă destul de bine și pe partea de grafică având o placă grafică Radeon HD 6290 care, cum îi spune și numele, poate reda fidel conținut HD. Vine ca o alternativă la mai vechiul model 1215B-BLK066M. față de acel model nu are mare lucru în plus, doar procesorul care nu mai e C-50, ci C-60.

Știu că am scris că e netbook, dar e între laptop și mini laptop deoarece e mic (are ecran de 12 inci) și performanțele unui laptop. Și prețul îl face un concurent demn de luat în considerare pentru orice notebook oricât de ieftin ar fi el. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Cutia
Din lateral

Specificaţii tehnice

Asus 1215B-BLK109W vine cu placă grafică 6290 și asta e cava mai puternică decât modelul 6250 de pe C50. Poate reda perfect conținut 720p, adică HD, și despre cel Full HD nu știu exact ce să vă spun. 1080p poate fi redat dar cu sacadări și trebuie multe setări prin codecuri pentru a-l face ceva mai fluent. Jocurile vor merge, dar să nu vă așteptați să jucați jocuri de ultimă generație la detalii maxime deoarece până la umră e un laptop office.

Ecranul de 12,1 inci e perfect pentru filmele de înaltă definiție, iar rezoluția ecranului e de 1366 pe 768 puncte, iar din această cauză nu o să ai nevoie de un ecran extern care să fie HD pentru a vedea un film la detalii maxime.

Din păcate pe partea de memorie nu stă la fel de bine ca un laptop deoarece are doar 2 giga de RAM, dar are un slot liber pentru a se mai putea adăuga memorie suplimentară. Hardul lui e de 320 de giga și în opinia mea e unul suficient de încăpător.

Restul dotărilor sunt asemănătoare cu cele ale unui laptop, dar trebuie să știți că nu are unitate DVD. În rest, are VGA, HDMI și o baterie care poate ține undeva la 8 ore.

Păreri pro şi contra

Pro: greutatea mică de 1,5 kilograme, aspectul de nota 10, performanțele superioare oricărui alt netbook și poate reda fidel conținut HD.
Contra: vine cu Free Dos.

Concluzie

1215B-BLK109W este un model foarte bun dacă vreți un laptop mic și performant cu puțini bani. Autonomia de peste 6 ore, datorată bateriei cu 6 celule, e una foarte bună și cred că vă va încânta. Alături e și un video preview cu modelul vechi, dar la exterior sunt aproximativ identice.

Te-ar mai putea interesa

7 comentarii la „Asus 1215B-BLK109W”

  1. ai scris in specificatii ca poate reda perfect filme 720p……insa imi filmele in acest format merg sacadat!!!
    Am incercat tot felul de playere……..singurul care sa zic ca ar merge este KMplayer insa ramana sunetul in urme…deci tot nu este bine.
    Stii cum as putea sa rezolv aceasta problema???

  2. Eu folosesc VLC. Probabil că sacadarea e cauzată de faptul că nu ai instalat driverele ori că ai instalat prea multe codecuri. Filmele HD merg și pe plăci video slabe care vin cu Intel Atom, iar pe acest model placa video HD 6290 ar trebui să meargă perfect.

  3. Mai am inca o problema!
    As putea sa pun un alt procesor pe acest minilaptop…..ex: E-350?

Comentariile sunt închise.