Asus 1018P-WHI173S

Un model de netbook de la Asus de culoare albă din clasa Business este acest netbook Asus 1018P-WHI173S care este unul destul de performant și vine cu un design unic și cititor de amprentă. Este cel mai ușor și subțire din categoria sa. Asus 1018P-WHI173S are un preț bun Vezi prețul special de azi » care este justificat de cele două porturi usb 3.0 care au o viteză de transfer amețitoare (de circa 10 ori mai mare decât un USB 2.0), de exemplu puteți copia un film Blu-Ray în mai puțin de un minut, iar reinstalarea sistemului de operare va fi instantanee. Autonomia este de circa 9 ore de funcționare care este peste medie, iar greutatea este undeva la 1 kilogram și ceva deci sub medie. Deci sunt suficient motive pentru care-și merită banii. Chiar dacă vine cu o baterie de 4 celule, autonomia așa de mare este datorată plăcii video integrate în chipul procesorului Intel Atom N570 și a tehnologiei ASUS Super Hybrid Engine. Carcasa din aluminiu și plastic îi oferă un plus de eleganță. Vine ca o alternativă la modelul Asus 1015PN-WHI059S care vine cu placă video dedicată de la nVIDIA.

Acest netbook Asus 1018P-WHI173S mai vine și cu Bluetooth versiunea 3.0 care presupune o viteză de transfer de 160 de ori mai mare decât versiunea anterioară. Aceasta viteză este posibilă doar între dispozitive cu aceeași versiune (3.0). Toate caracteristicile speciale cele menționate mai sus îl fac pe acest Asus 1018P-WHI173S să fie un netbook Premium care-și merită toți banii. Netbook-ul are o garanție de un an, iar bateria 6 luni.

Poze

Despachetare
Tastatură și touchpad
Pornit

Specificații tehnice

Procesorul este unul Intel Atom model N570 care are tehnologie 45 nm, frecvență de 1,6 GHz și cache de 1 MB. Ecranul LCD Glare cu tehnologie LED are o diagonală de 10,1 inci și o rezoluție de 1024 cu 600 pixeli. Capacitatea memoriei RAM de tip DDR3 este de 1 giga la o frecvență de 1066 MHz. Aceasta poate fi upgradată până la 3 giga dar numai prin înlocuirea memoriei instalate deja. Capacitatea hardului Serial ATA este de 250 de giga la o viteză de 5400 de rotații pe minut.

Placa video Intel GMA 3150 este integrată în chipul procesorului pentru a oferii ceva mai multă performanță grafică în jocuri și redă fără probleme filmele HD. La partea de multimedia, porturi și comunicații are un difuzor, cameră web de 0,3 MP, cititor de carduri, ieșire audio, port VGA, microfon, rețea RJ-45, un USB 2.0 pentru un periferic (mouse, gamepad, imprimantă etc.), două USB-uri 3.0, bluetooth v3.0 și Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: cântărește doar 1,1 kilograme, cititor de amprentă, design într-o combinație de culori (alb cu argintiu), ramă ecran negru lucioasă, configurație decentă, autonomia de lucru a bateriei de 4 celule este undeva la 9 ore și are sistem de operare Windows 7 licențiat.

Ca minusuri: acest netbook Asus 1018P-WHI173S putea să aibe 2 giga de RAM sau o placă video dedicată ION 2 de la nVIDIA.

Concluzie

Acest netbook Asus 1018P-WHI173S se adresează persoanelor care doresc un mini laptop de ultimă generație care să ofere o autonomie decentă, performanțe fără limite și un design unic. Mai sunt și alte motive pentru care acest netbook ar putea fi considerat unul foarte ieftin și bun.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Asus 1018P-WHI173S”

  1. nu inteleg de ce a trebuit sa bage doua usburi 3, unul nu ajungea si mai degraba bagau un giga de memorie in plus. ma gandesc ca sunt putin care vor folosi acest tip de usb.

  2. Dacă vrei să reintalezi sistemul de operare, să copiezi un film sau mai stiu eu ce fișiere, transferul va fi de 10 ori mai mare decât a unui USB 2.0. Având în vedere că netbookuri nu au unități optice un astfel de port ar putea reprezenta viitorul pentru netbookuri, și anume un plus de viteză pentru ele. Referitor la prezența celor două porturi pot spune că sunt utile deoarece pe unul poți conecta un stick de memorie USB 3.0, iar pe celălalt poți conecta un hard disk extern care este tot pe USB 3.0. Cu ajutorul acestor dispozitive cu interfață USB 3.0 vei avea mai multe posibilități de stocare pentru filme, muzică sau mai știu eu ce dorești. Deci Asus 1018P-WHI173S își merită banii.

  3. Salut
    Am citit pe emag de la cineva ca cu probleme aceste netbook uri? Stii ceva despre asa ceva ? Am un HP mini il vand cu vreo 600 de usd si il Asus -ul acesta sau un vaio; recomandari ?

  4. Sfatul meu pentru tine este acesta: să nu bagi în seamă cei care se plâng despre un produs și nu vin cu argumente. În cazul acelei persoane numite „liviu ghiran”, se pare că a cam exagerat. Să zicem că ar avea un anumit defect, de ce nu a specificat care e acel defect? În fine, poți să-l cumperi fără griji că și dacă ar avea defect, ori ți-l repară ori îți dau fără discuții banii înapoi. Eu îl recomand chiar dacă există „guri rele”. După părerea mea, un produs ieșit din service e mai bun ca unul nou deoarece a fost verificat amănunțit (știu din proprie experiență).

    O alternativă ar fi Asus 1215B-BLK066M care e mai degrabă laptop decât netbook și care din păcate nu are porturi 3.0 iar procesorul nu e la fel de performant. Vaio… nu prea deoarece plătești mai mult brandul decât produsul, deci are un raport performanță/preț cam slab.

Comentariile sunt închise.