Asus 1015P-BLK084S

Acest netbook Asus 1015P-BLK084S se află pe primul loc în în topul preferinţelor românilor pasionaţi de modele Asus. Preţul este acceptabil, de circa 900 lei. Însă specificaţiile puteau fi mai bune pentru un asemenea preţ. La acest preţ, acest Asus 1015P-BLK084S are procesor Intel Atom N450, 1 giga memorie RAM, hard de 250 giga şi Windows 7 Starter instalat.

Pe lângă faptul că are specificaţii destul de bune mai are şă un design de invidiat. Poate fi un cadou perfect pentru persoana iubită deoarece este ieftin şi are un design modern şi lucios după cum vedeţi în pozele de mai jos. În continuare voi prezenta specificaţiile tehnice ale acestuia, păreri pro şi contra achiziţiei produsului, urmate de o mică concluzie.

Poate fi şi un gadget util la locul de muncă deoarece este mic, practic şi performant, deci este unul Office. Poate fi şi o alternativă ieftină la un laptop, deoarece poate fi conectat la un monitor cu portul VGA, astfel puteţi viziona filmele preferate.

Poze

Deschis
Din lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul după cum am precizat anterior este Intel Atom model N450, cu tehnologie 45 nm, frecvenţă de 1,6GHz şi cache de 512 KB. Asus 1015P are un ecran de tip WSVGA cu tehnologie LED, o diagonală de 10,1 inci şi o rezoluţie de 1024 cu 600 pixeli.

Memoria RAM are o capacitate de 1 giga tip DDR2 la o frecvenţă de 667MHz. Hard disk-ul are o capacitate de stocare de 250 de giga la 5400 de rotaţii pe minut.

La capitolul multimedia, are difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web de 0,3 MP. La capitolele porturi şi conectivitate, are reţea RJ-45, intrare audio, 3 USB-uri 2.0, VGA şi Wi-Fi.

Autonomia acumulatorului 4400mAh de 6 celule este undeva la 6-8 ore în funcţie de cum vă setaţi luminozitatea ecranului. Greutatea este undeva la 1,2 kilograme şi vine cu sistem de operare Windows 7 Starter. Pentru a avea cele mai ridicate performanţe la acest gadget, recomand Windows 7 Starter, nu XP sau mai ştiu eu ce sistem de operare vechi. Varianta 7 Ultimate nu ştiu cum se comportă dar cu siguranţă are nevoie de de ceva mai multe resurse, de aceea puteţi opta pentru achiziţia unei memorii RAM de 2 giga.

Ca plusuri şi minusuri

Ca plusuri: ieftin, performant, are un design aparte şi vine de la un producător de încredere. Portul VGA poate fi folosit pentru conectarea unui monitor la acesta pentru vizionarea filmelor preferate. Spaţiul de stocare este foarte mare, iar hard disk-ul este silenţios. Procesorul este unul ce consumă foarte puţin deoarece este de tip Atom şi vine de la Intel.

Ca minusuri: memoria RAM putea fi de tip DDR3 şi nu are bluetooth.

Nota 9

I-am acordat nota nouă pentru design, specificaţii satisfăcătoare, pentru că este cel mai vândut netbook cu posesori mulţumiţi. Nu i-am acordat 10 din cauza memoriei RAM, care putea fi DDR3.

Acest netbook Asus 1015P-BLK084S este un mini laptop ce se adresează celor care se află tot timpul mişcare, şi care vor să fie online tot timpul. La serviciu, poate fi un „accesoriu” mai util decât un laptop, datorită greutăţii reduse, 1.25 kg, nu are nevoie de o geantă, o husă este suficientă. Poate fi ţinut în mână sau subsuoară precum o mapă.

Te-ar mai putea interesa