Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus 1015BX-BLK047W

Netbook-ul Asus 1015BX-BLK047W e un mini laptop accesibil şi performant. Chiar dacă are o configuraţie cu procesor AMD APU, nu puteţi juca jocuri la cine ştie ce detalii şi în special că vine cu sistem de operare Linux – ExpressGate Cloud de la Asus. Dacă îl doriţi doar pentru navigarea web, nu văd de ce aţi opta pentru un netbook cu Windows sau să instalaţi Windows pe acesta. Un astfel de sistem de operare, poate fi o experienţă unică şi vine cu suficiente aplicaţii. E o alternativă mai nouă la 1015BX-BLK127S care are cam aceeaşi configuraţie. Acest netbook Asus are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Închis

Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul e unul Dual Core de 1 GHz numit C50 însă e destul de bun în special că vine cu o placă video decentă – Radeon HD 6250. Deci e mai bună decât alte plăci video integrate. O altă placă video integrată care v-ar putea interesa e 6290 care o găsiţi la procesorul C-60 (are o memorie video de 256 MB). Dar pentru jocuri, recomand laptopurile cu plăci video dedicate. Ecranul de 10.1 inci e unul LCD LED de 10.1 inci cu o rezoluţie de 1024 cu 600 pixeli şi protecţie mată pentru ca lumina să nu se reflecte.

Capacitatea memoriei RAM e de 1 GB la 1066 MHz şi poate fi mărită la cel mult 2 dar numai prin înlocuirea memoriei deja instalate. Deci veţi rămâne cu o memorie de 1 GB, care o puteţi vinde unui prieten. Ca oricare alt netbook şi acest are un HDD decent de 320 GB. Are următoarele dotări: cititor de carduri, cameră web, acumulator de 3 celule, un difuzor, două USBuri 2.0, LAN, VGA, HDMI şi WLAN.

Vine cu un sistem de operare interesant şi care e oferit de producător – ExpressGate Cloud. Are o interfaţă destul de simplă şi aveţi chiar totul la îndemână:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: procesor foarte bun, posibilitate de upgrade a memoriei RAM la 2 GB, preţ bun, port HDMI, sistemul de operare nu necesită antivirus şi e numai bun pentru navigare (poate fi înlocuit cu Windows 7 Starter).

Minusuri: autonomie mică şi portul VGA mise pare inutil.

Concluzie

Spre deosebire de cel din clipul de mai jos, acest Asus 1015BX-BLK047W are un capac puţin mai lucios iar pe marginea touchpad-ului nu veţi găsi acele două dungi gri. Eu am pus acest clip ca să vă faceţi o idee în mare despre el şi cum arată la interior:

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Mirciulica

    Arata destul de bine din cate vad si eu chiar cautam un astfel de netbook deoarece acestea cu Linux/Android au o autonomie superioara. Eu intentionez sa-l folosesc doar pentru Internet si mi se pare cea mai buna varianta deoarece o tableta nu e tocmai pe gustul meu. Am vazut ca Google a lansat si Chrome de Android si asta cred ca va fi in avantajul meu pt ca nu-mi prea place Dolphin HD.
    Daca il voi cumpara va pot spune de pe acum ca nu am sa instalez Windows chiar daca driverele se instaleaza rapid, chiar si cele de web cam.

Lasă un comentariu