Asus 1011PX-BLK009U

Acest netbook Asus 1011PX-BLK009U e un model foarte reușit chiar dacă nu are un procesor Dual Core. Alternative cu procesor Dual Core dar de la AMD sunt Asus 1015BX-BLK127S şi Asus 1015BX-WHI094S. Spun asta pentru că vine cu o memorie RAM de 2 giga și după cum bine știți sunt puține modele de genul în special dacă sunt până într-un buget de 1.000 lei. Pe acesta vă puteți bucura de calitatea filmelor 480p și 720p, de internet wireless și de multe altele. Acesta e netbookul cu cel mai bun raport performanță/preț iar dacă avea și procesor să zicem un N570, să zicem că era cel mai bun gadget al momentului din categoria sa. Îl recomand în special elevilor și studenților deoarece oferă perfomanțe decentă la un preț foarte bun. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul e unul N455 care după cum bine știți e unul Single Core de 1.6 GHz deci e destul de bun pentru utilizare Office. Ecranul netbookului e unul de 10.1 inci și are o protecție anti-glare pentru ca lumina să nu se reflecte. Acest display LCD e de 600p cu iluminare LED. Nu cred că memoria RAM ar mai suporta un upgrade deoarece și așa are 2 giga la 1066 MHz. Are un hdd de 320 de giga care are un spațiu de stocare suficient de mare iar dacă credeți că mic, puteți opta pentru un HDD extern sau o memorie USB. Acesta e un model Serial ATA de 5400 de rotații pe minut, deci nu e așa de rău.

Placa video Intel GMA 3150 e un model clasic care-l găsim pe toate netbookurile cu procesoare Intel. Datorită dimensiunilor reduse acest Asus 1011PX-BLK009U nu are unitate DVD dar nici prea multe porturi, dar are difuzoare stereo, cititor de carduri, LAN, WLAN, VGA și trei USBuri. Bateria e 3 celule Li-Ion e una foarte bună în special că oferă mini laptopului o autonomie de circa 4 ore și ceva. Deci e un gadget numai bun dacă plecați într-o mică excursie și cu acesta puteți să treceți peste clipele de plictiseală vizionând filmele preferate sau chiar să navigați pe web dacă optați pentru un modem 3G pe USB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cântărește doar 1.1 kilograme, ieftin, ecran, mat, mufă combo (microfon/ieșire audio), are sistem de operare gratuit care poate fi înlocuit.

Minusuri: nu are procesor cu două nuclee.

Concluzie

Acest Asus 1011PX-BLK009U e recomandarea mea pentru cei care nu au un buget mare și doresc urgent un netbook ieftin și bun pentru acasă. Dacă nu doriți să rămâneți cu Ubuntu deoarece nu vă descurcați, vă recomand fie Windows 7 Starter fie Ultimate pe 32 de biți.

Te-ar mai putea interesa