Netbook Asus 1008P-PCH020S

Orice fată își dorește un mini laptop roz, iar cel mai popular este acest netbook Asus 1008P-PCH020S. Arată foarte bine, este performant, dar din păcate e cam scump deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Pe masă
Capac
Tastatura

Review

Acest Eee PC 1008P de la Asus este unul realizat pentru a face senzație, sugerând mișcare și portabilitate. Capacul este unul destul de interesant fiind realizat în forma valorilor mării, iar designul este numit Digi Wave.
Asus 1008P-PCH020S este un netbook subțire și ușor deoarece are 2,6 centimetri grosime și 1,1 kilograme greutate.
Foarte interesant pentru acest mini laptop roz e faptul că vine cu două sisteme de operare, adică cu Windows 7 și Express Gate de la Asus. Asus Express Gate este un OS cu cele mai esențiale programe (browser și skype) care poate fi lansat apăsând pe o tastă și care bootează foarte rapid.
Are în el dotări de top, adică un ecran de 10,1 inci iluminat LED, iar tastatura este una ergonomică.
Foarte important este că producătorul pune la dispoziție un serviciu free numit ASUS WebStorage prin care pot fi stocate undeva la 500 giga de date (filme, muzică etc)
Asus 1008P oferă undeva de până la 5 ore de autonomie. Bateria ține undeva la 1000 de operațiuni de încărcare ceea ce înseamnă că undeva până la de 3 ori mai mult decât bateriile standard.
De apreciat la acest laptop e faptul că suportă wireless n care este cel mai rapid standard wireless.

Specificații tehnice

Asus 1008P-PCH020S vine cu un procesor economic și performant de la Intel numit Atom N450. Din păcate nu are două nuclee, dar tot e performant.
Ecranul are 10,1 inci, e de tip LED, iar rezoluția e de 1024 pe 600 pixeli.
Memoria instalată e de 1 giga de tip DDR2 și hardul are 250 de giga.
Placa video este una integrată de la Intel, dar vor merge jocurile mai simple. Tot pe partea multimedia are difuzoare stereo, web cam și cititor de carduri.
Ca porturi are usb, vga, port microfon și ieșire audio. Iar, pentru comunicații are rețea LAN 10/100, Wireless LAN și bluetooth.
Bateria este una cu 3 celule și asigură o autonomie de până la 5 ore.
Cel mai important sistem de operare instalat (are și Express Gate) este Windows 7 Starte, dar se recomandă instalarea unui Windows 7 cu 32 biți și suport Aero.

Păreri pro și contra

Pro achiziția acestui Asus 1008P ar fi designul deosebit, faptul că e un laptop roz, este performant și are ăn el tot ce e mai nou.
Contra achiziției ar fi faptul că deși Asus 1008P-PCH020S e performant mă așteptam totuși să aibă un Atom dual core și 2 giga de RAM. Iar, prețul e cam mare.

Concluzie

Acest netbook Asus 1008P-PCH020S este mai mult unul de fete, în varianta roz, și este de recomandat deoarece bateria ține mult deși este una cu 3 celule și e performant chiar dacă nu are procesor dual core și 2GB RAM.

Lasă un comentariu