Asus 1001PXD-BLK133S

Acest netbook Asus 1001PXD-BLK133S e unul negru și vine ca o alternativă ceva mai ieftină la Asus 1005PXD-BLK068S. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Îl recomandă prețul mic, aspectul exterior destul de reușit, ecranul e anti orbire, procesorul e performant și placa video este capabilă să redea conținut multimedia HD.

Poze

Din lateral
Tastatura

Specificații tehnice

Asus 1001PXD e un netbook ieftin care are la bord un procesor Atom single core modelul N455. Ecranul este unul anti-glare (anti oribire) cu o diagonală de 10,1 inci și o rezoluție de 1024 pe 600 pixeli. Rezoluția nu este HD, dar filmele HD se vor vedea destul de bine deoarece ecranul este iluminat cu leduri fiind un ecran LCD LED. Memoria este reprezentată de hard și de cei 1 giga de RAM instalați. Asus 1001PXD suportă maxim 2 giga de RAM, dar singurul slot de RAM este ocupat, iar hardul trebuie să știți că este de 250 de giga, fiind legat pe serial ATA și având 5400 rotații pe minut.

Cum puteți vedea în clipul de mai sus, placa video care este un GMA 3150 de la Intel integrat este destul de capabilă putând rula chiar și jocuri. Dar, să nu vă așteptați să jucați ultimele apariții, ci jocuri mai anemice. Pe partea de multimedia are un difuzor, webcam și cititor de carduri. Iar, ca porturi are LAN, WLAN, USB și VGA. Trebuie să știți că nu are HDMI și de aceea este și mai ieftin. Asus 1001PXD e un netbook extrem de ușor (are 1,1 kilograme) și de aceea are o baterie de 3 celule care are o autonomie de doar 4 ore. Culoarea este neagră și trebuie să stiți că vine cu Windows 7 Starter la Pachet.

Păreri pro și contra

Pro: arată bine, greutatea este una mică, e destul de performant, prețul e mic (999 de lei) și are Windows instalat.
Contra: autonomia e scăzută (are o baterie care are 3 celule și ține doar 4 ore), procesorul e single core și nu are 2 giga de RAM.

Concluzii

Dacă vrei un mini laptop mai ieftin și ușor atunci ar trebui să alegin un Asus – un netbook Asus 1001PXD-BLK133S. Vine cu Windows Starter, iar eu recomand să instalați Windows 7SP1 Ultimate deoarece are suport Aero și ferestrele vor fi transparente pe margine. Driverele se instalează fără probleme la primul Windows Update. Se poate instala XP, dar nu prea are sens atâta timp cât cu greu veți găsi drivere compatibile.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus 1001PXD-BLK133S”

  1. Este un produs foarte bun, l-am achizitionat acu’ 3 luni.bateria nu tine mai mult de 2 ore, desi, am formatat-o corespunzator. legat de sistemul de operare la 1 gb, win 7 nu este f. bun din punctul meu de vedere, eu am instalat win xp media center, merge impecabil.acum ma duc sa ii schimb ramii, iau de 2gb,asa sa ruleze un picut mai repede.:))
    multa sanatate

Comentariile sunt închise.