Ariston AE-MW09-DX

Aparatul de aer condiționat Ariston AE-MW09-DX e unul cu capacitate de 9000 btu, filtru carbon activ, clasa A, ecran LCD și funcție auto-diagnoză. Deci nu are o capacitate mare, însă nu prea contează acest aspect ci și funcționalitatea și fiabilitatea sa. Capacitatea de încălzire e ceva ma mare decât cea de răcire, iar dacă nu vreți vă încălziți cu lemne sau gaz, poate fi o alegere bună (în special într-o sufragerie). Filtrul tratat anti-coroziune mărește fiabilitatea aparatului și trebuie luat în considerare o astfel de dotare. Clasa A sugerează un consum redus de energie, dar nu e la fel de mic ca și cel al modelelor cu Inverter. Ecranul LCD e poziționat frontal și unde e vizibil. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam așa arată acest aparat și e însoțit de o unitate externă ca la restul modelelor. Poate fi controlat ușor cu telecomanda inclusă din pachet.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Capacitatea sa de răcire e de 8430, dar poate fi rotunjită la 9000 btu în cazul în care doriți să o comparați cu cea a altor modele. Spun asta deoarece capacitate de încălzire e 10540 btu și deci poate fi considerată o soluție de încălzire bună. Clasele de eficiență energetică sunt bune adică A și scot în evidență consumul (raportat la capacitate sa).

Ca și dotări are: filtru carbon activ, trei trepte la ventilator, telecomandă, ecran LCD și destule funcții. Ecranul LCD afișează setările alese, indicator de funcționare dar și temperatura de răcire/încălzire. Dintre acele funcții voi enumera doar câteva: încălzire, dezumidificare, sleep/mod nocturn și altele. Dacă doriți să luați un așa aparat pentru locuința dumneavoastră și îl veți instala undeva aproape de dormitor (pe hol), e bine să vină cu funcție sleep deoarece prin intermediul ei, scade nivelul de zgomot pe parcursul nopții.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e eficient când vine vorba de încălzit, preț atractiv, filtru tratat anti-coroziune, preț atractiv și consum potrivit.

Minusuri: nu are tehnologie Inverter.

Concluzie

Acest Ariston AE-MW09-DX e o alegere ieftină pentru locuința dumneavoastră, iar dacă vă gândiți să vă luați unul pentru restaurant, hotel sau bar, ar fi indicat unul cu Inverter deoarece consumă mai puțin. Nici cel de sus nu consumă mult, însă dacă o să fie ținut în priză fiecare zi, cel puțin 10 ore, e indicat un aparat cu Inverter. E o tehnologie care elimină fluctuațiile de consumul care apar la pornire sau schimbarea temperaturii.

Te-ar mai putea interesa