Arctic UAM5612DLT, aragaz cu aprindere electrică

Arctic UAM5612DLT e un aragaz nou cu aprindere electrică atât la plită cât și la cuptor. Se poate observa această dotare din poza de jos. Mai precis, are două butoane dedicate și nu e ca și la plitele incorporabile. Arată bine pe alb și cu ușă neagră, dar ar fi fost interesant dacă ar fi existat mai multe modele pe inox, de exemplu. Poate nu toți vor un model alb deoarece restul aparatelor sunt pe inox. deasemenea, un aragaz e mai ieftin decât dacă ați fi optat pentru incorporabile (trebuie să luați plită+cuptor). Are capac metalic și un sertar inferior pentru vase sau ustensile.

Doar modelele mai scumpe au capac din sticlă ori nu au deloc. Jos am pus o poză cu acesta dar designul e cam același la mai toate aragazurile de la acest brand. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aparatul
Aparatul

Atât plita cât și cuptorul sunt alimentate cu gaz, dar cuptoarele electrice gătesc puțin mai bine (uniform și constant). Pentru acasă nu trebuie să faceți o achiziție foarte scumpă cât timp aparatul e nou și eficient. Poate înlocui orice model vechi și e bine să verificați presiunea gazului la arzătoare (poate să fie cam mare, de aceea puteți schimba duzele sale cu altele mai mici).

Plita are 4 arzătoare de diferite dimensiuni, siguranță și un grătar bun. Cuptorul e dotat cu grill, timer, iluminare și siguranță. Ca și accesorii are: capacul pentru plită, grătar cuptor, sertarul inferior. Dacă vă interesează dimensiunile sale, ei bine, are o lățime de 50 cm. Restul dimensiunilor sunt cam aceleași iar cele cu cuptor mai mare au și o lățime pe măsură – 60 cm.

Plusuri: arată bine, ușor de folosit, fiabil, aprinderea electrică, puteți depozita diverse ustensile în acel sertar special și ocupă puțin spațiu.
Minusuri: nu prea sunt.

Arctic UAM5612DLT nu e chiar ieftin și deci nu se adresează oricui dar aprindere electrică e chiar utilă la cuptor deoarece e incomod să aprindeți cuptorul cu bricheta. O alternativă pentru un buget mai mare e un aragaz mixt, adică să aibă un cuptor electric și plită pe gaz. Plita e bine să fie pe gaz deoarece mâncarea are un gust mai bun datorită randamentului ridicat.

Te-ar mai putea interesa