Arctic UAM4S, aragaz alb pe gaz

Arctic UAM4S e perfect pentru cei care vor un aragaz simplu și ieftin, dar putea să aibă ceva mai multe dotări având în vedere restul modelelor de pe piață și concurența (de la alte branduri). În cest buget putea să aibă fie rotisor, fie aprindere electrică fie sertar inferior. Nu e un model mare adică cu cuptor generos, motiv pentru care nu veți. Din poza de jos se observă că are un control mecanic, adică e vorba de unul clasic. Sistemul de închidere a ușii e destul de eficient astfel că nu vor exista scurgeri de căldură. Majoritatea aragazurilor sunt pe alb, iar cele pe inox sunt ceva mai rare dar și mai scumpe.

Prețul său e bun dar putea fi și mai bun ținând cont de modelele care se află deja pe piață. Dacă aveți nevoie de o hotă, cele cu filtre din aluminiu sunt mai bune deoarece se curăță ușor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aparatul
Aparatul

După cum am precizat sus, are o alimentare cu gaz care îmbunătățește randamentul aparatului și reduce costul lunar. Are 4 arzătoare și astfel de aragazuri nu vin cu mai multe sau mai puține zone de gătit deoarece nu-i permit dimensiunile. Cele cu 5 arzătoare sunt aragazuri din segmentul premium, dar există și plite incorporabile care pot fi o alegere bună.

Arzătorul mai mare e și cel mai puternic dar nu e de tip Wok cum e la plitele incorporabile.  Cuptorul e alimentat tot cu gaz și are siguranță pentru ca să nu existe scurgeri de gaz atunci când se stinge flacăra. Are un capac clasic metalic de culoare albă iar la cuptor veți primi un grătar și o tavă.

Plusuri: e destul de ușor de folosit, nu ocupă mult spațiu, are siguranță, iluminare cuptor și arată bine.
Minusuri: nu e foarte dotat.

Arctic UAM4S putea să vină cu ceva mai multe dotări dar și așa poate că nici nu erau prea utile. Alternative la acesta sunt destule iar pe parcurs se va mai ieftin. Mie îmi plac cele mixte, adică cu plită pe gaz și cuptor electric deoarece plita are nevoie de un plus de randament iar cuptorul o tehnologie de distribuire mai bună. Mai există și incorporabilele doar că acelea sunt ceva mai scumpe, dar prețul e justificat în mare parte.

Te-ar mai putea interesa