Arctic ARSGN64120SL, plită neagră cu grilaje mici

Una dintre numeroasele plite pe gaz disponibile pe piață e Arctic ARSGN64120SL care are suprafață din sticlă neagră și grilaje mici (cât arzătoarele). Majoritatea plitelor disponibile au butoanele în partea din față, dar poziționarea lor nu afectează dimensiunile plitei. Ideea e că arzătoarele sunt poziționate diferit, cele din față sunt mai depărtate de cele din spate, iar cele normale sunt în spate. Cele mai des utilizare arzătoare sunt cel mic și cel mare care au puteri mult diferite.

Din poza de jos se vede foarte bine că arată cam ca și generația precedentă, doar că e ceva mai accesibilă și arată mult mai bine în realitate decât în prezentare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Doar după cum arată se poate spune că e un model cu alimentare pe gaz dar modelele pot fi destul de diversificate. Chiar și grilajele pot diferi și se vede de la serie la serie, dar și de la un brand la altul. La această plită sunt realizate din oțel, motiv pentru care sunt destul de puternice, dar sunt și cele din fontă care au o durată de viață mai bună. Acum, depinde și cât de mare grijă aveți, oricum grilajele nu ajung la nivelul flăcării și se încălzesc foarte puțin de la vasele care vor fi puse pe arzătoare. Mai sunt și grilajele mari care permit mutare mai ușoară a vaselor, dar nu au sticlă la nivelul suprafeței.

Păreri pro și contra

O plită pe gaz are un preț mic, cost redus de utilizare și aprindere electrică la o mână. Designul său e unul elegant datorită suprafeței lucioase – sticlă termorezistentă. Plitele electrice sunt ceva mai scumpe pentru că sunt folosite tehnologii de încălzire mai avansate, panoul de control e touch și funcțiile diferă de buget.

Arctic ARSGN64120SL e un aparat electrocasnic care necesită incorporat pe blat și ocupă destul de mult loc comparativ cu o plită de tip Domino (cu 2 arzătoare). Alimentare pe gaz oferă un randament ceva mai mare, adică mâncarea e mai gustoasă. Eu prefer mâncarea gătită la cuptor deci o plită electrică e alternativa perfectă (mai puțin friptă), în special că ambele au suprafață cu sticlă neagră.

Te-ar mai putea interesa