Arctic AROIE21300C, cuptor incorporabil electric

Cuptorul incorporabil Arctic AROIE21300C e unul care face parte dintr-o serie mai veche și se poate observa după nume și design, dar care poate fi la fel de bun ca și un cuptor mai nou. Arată bine și trebuie să știți că nu sunt multe modele deschise la culoare (gri deschis), majoritatea sunt pe inox ori negru. Sunt culori care se asortează cu orice iar controlul electronic e evident (are acel ecran LCD). Îmi plac cuptoarele electrice mai mult decât cele pe gaz deoarece distribuirea căldurii e uniformă și se face cu acel ventilator. La cuptoarele cu gaz randamentul e mai mare, dar vă puteți trezi că prăjitura e puțin arsă într-o parte.

Prețul mi se pare foarte bun pentru ce oferă și cât de bine arată, nu sunt multe modele care să aibă și un volum generos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Cuptorul
Cuptorul

Alimentarea sa e una electrică după cum am precizat și mai sus, iar cele pe gaz sunt tot mai puține. Capacitatea de 65 litri devine utilă atunci când vreți să gătiți mai mult. Clasa de eficiență energetică e A++ care e foarte bună și din ea reiese că are un consum mic de energie. Într-un program obișnuit consumul e undeva la 0.88 kWh, deci e sub medie.

Control cuptorului e unui de tip mecanic, dar a-mi putea spune că e totuși unul electronic deoarece timerul e digital (se poate observa timpul rămas pe acel ecran). Deci dotările sale sunt următoarele: afișaj LED, grill, cronometru, 7 funcții și ventilator. Dintre acele funcții eu amintesc: autocurățare, iluminare interioară, convecție aer fierbinte, decongelare, grill cu convecție aer, încălzire inferioară și o funcție specială – sistem de curățare Self Clean.

Sunt incluse două tăvi de coacere și un raft de sârmă. Puterea cuptorului e decentă pentru o astfel de capacitate – 2400 W.

Plusuri: are funcție de curățare catalitică, are dotări multe, consum redus de energie, distribuirea uniformă a căldurii, preț atractiv, design plăcut și ușor de folosit.
Minusuri: nu are.

Arctic AROIE21300C e un incorporabil accesibil care nu ar trebui să lipsească din bucătărie voastră, iar o plită pe negru cred că ar arăta foarte bine alături de acest cuptor. Mă refer la una cu sticlă neagră și alimentare pe gaz. Recomand cele cu gaz deoarece mâncare are un gust mai bun dacă a fost făcută pe o astfel de plită, decât pe una electrică. Mai sunt și cele cu inducție dar alea costă cam dublu și deci nu prea sunt o investiție bună..

Lasă un comentariu