Arctic ARBG64121SX, plită incorporabilă ieftină

Arctic ARBG64121SX e o plită incorporabilă destul de interesantă deoarece are EcoFast, aprindere integrată și Safety Plus. Aprinderea integrată nu e o dotare specială pe astfel tip de aparat ci e una standard, deci o veți găsi și la alte modele. Cu EcoFast randamentul e mai mare și mă refer refer la faptul că oferă un inel suplimentar de ardere. Am mai văzut și tehnologia Direct Flame la alți producători care, la fel, mărește randamentul. Eu zic că ar trebui să există mai multe astfel de plite deoarece e un pas înainte și la acesta acel arzător mai mare se numește Wok. S-ar putea să-l găsiți și la alți producători, iar inițial era doar pentru gătit în stil asiatic (puteți să-l folosiți ori de câte ori vreți să gătiți mult și repede).

Nu sunt multe plite ca și aceasta, fiecare arată altfel ori oferă ceva diferit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita
Plita

Alimentarea plitei e pe gaz motiv pentru care mâncare va fi gătită rapid nu ca și la plitele electrice, deci și gustul va fi diferit (mai bun în cazul plitelor pe gaz). Există și plite electrice cu randament ridicat dar sunt de cel puțin 1000 de RON. Deci costă dublu și nu cred că e o investiție având în vedere că aveți o alimentare cu gaz. Pentru cei care au o bucătărie mică și nu au decât o alimentare electrică, le recomand cele electrice.

Evident are 4 arzătoare, doar că cel mare e de tip Wok, adică are un inel suplimentar și puterea sa e mare – 3.6 kW. Grătarele sunt realizate din oțel, e un material dur dar fonta ar fi cea mai bună alege pe termen lung și dacă sunteți o persoană care gătește mult.

Plusuri: e accesibilă, fiabilă, ușor de montat, ușor de folosit și oferă un randament pe măsură.
Minusuri: nu prea sunt.

Arctic ARBG64121SX ar trebui să fie următoarea voastră alegere dacă vreți o plită pe gaz, adică cu randament corespunzător și nu una oarecare. O plită ca aceasta trebuie instalată pe blat dar nu oricum, trebuie tăiată o porțiune din blat (aceea fiind nișa care are aceleași dimensiuni ca și cele ale porțiuni inferioare a plitei). Alături de acest aparat vă recomand un cuptor electric deoarece oferă rezultate mai satisfăcătoare. Cuptoarele pe gaz sunt demodate deoarece nu oferă multe dotări și funcții, iar căldura nu e distribuită chiar așa de uniform precum la cele electrice.

Te-ar mai putea interesa