Arctic AM5512DL, aragaz accesibil pe gaz

Aragazul Arctic AM5512DL e unul dintre acele modele cu aprindere electrică la cuptor/plită, grill și sertar inferior. Aceste dotări tind să devină dotări standard, deoarece am văzut tot mai multe modele cu aceste caracteristici speciale. Sunt foarte utile dacă gătiți des deoarece aprinderea electrică vă ușurează munca și era fain dacă era integrată. O astfel de aprindere o găsiți la plitele incorporabile. O posibilă alternativă dar mai scumpă, ar fi un cuptor+ plită însă vă poate depăși cu mult bugetul. Sunt mai elegante și mai funcționale incorporabilele, dar eu cred că merită în special cuptorul (poate fi unul multifuncțional). Un astfel de model are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Arată bine pentru cât costă și e la fel de elegant designul ca și la cele cu finisaj pe inox. Din poza de jos se observă capacul metalic dar și că interiorul e iluminat.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are o plită obișnuită adică cu patru arzătoare, fiecare având siguranță și o putere de încălzire proprie. Mai precis, are 2 arzătoare normale, unul mic și unul mare. Alimentarea aragazului e complet pe gaz, dar și electrică pentru aprindere și iluminare a cuptorului. Nu prea am ce să spun despre plită, doar că are un grătar emailat iar capacul e metalic. Cuptorul e unul simplu cu grill, iluminare în timpul funcționării, dar nu și rotisor.

Accesoriile incluse sunt: capacul, grătarul de la cuptor, tava și acel sertar. Sertarul inferior mi se pare o dotare bine gândită deoarece devine utilă pentru depozitarea vaselor din sticlă care le folosiți la cuptor, dar și pentru ustensile. Cuptorul are o capacitate modestă, de aceea și dimensiunile sale sunt doar de 50 cm adâncime și lățime, iar înălțimea e de 85 cm. Aspectul e elegant chiar dacă nu e pe inox, deoarece combinația alb cu negru e destul de reușită.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine, fiabilitate, aprinderea electrică e completă, sertarul inferior care poate fi folosit pentru a depozita ustensile sau vase, randament bun comparativ cu cele electrice și cuptorul e iluminat.

Minusuri: nu am.

Concluzie

Acest Arctic AM5512DL  e un aparat care nu ar trebui să lipsească din bucătărie nici unei gospodine. Alături de acesta vă recomand și o hotă incorporabilă (telescopică sau chiar una de tip șemineu cu mod de evacuare prin recirculare în cazul în care nu puteți pune un burlan).

Te-ar mai putea interesa