Arctic AL 1200A+

Celor care vor ceva românesc şi de calitate le recomand maşina de spălat Arctic AL 1200A+ deoarece are o cuvă care suportă 5 kilograme de rufe, viteza de centrifugare e de 1200 rotaţii pe minut, clasa energetică e A+ şi starea spălării se poare vedea pe un ecran LED. Şi culoarea maşinii e una clasică, adică albă. O maşină asemănătoare e Arctic AE 1000A+. Spuneam că e vorba despre un electrocasnic românesc dar adevărul e că firma Arctic aparține de un grup turcesc, însă asta nu înseamnă că nu e bună. Țin minte că aveam un frigider Arctic din anii ’90 și după câțiva ani l-am dat unor rude deoarece mi-am luat ceva nou, iar acum după vreo 20 de ani frigiderul funcționează ca în prima zi. Românii fac și ei lucruri de calitate când vor și un lucru în favoarea electrocasnicului de față ar fi prețul mic.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E clar că fabricarea ei în România își pune amprenta asupra prețului mic. Chestia e că la acest preț este un electrocasnic fără concurență.

Poze

Din faţă

Specificaţii tehnice

Arctic AL 1200A+ este un electrocasnic cu încărcare frontală și are o viteză normală de centrifugare de 1200 rpm. Referitor la economie și ecologie trebuie să știți că are un consum mic de curent deoarece clasa de eficiență energetică acestuia e A+. Adevărul e că și consumul de apă și curent într-un program de spălare normal e mic de circa 33 litri, respectiv 0,743W. Despre eficiența la spălare trebuie spus că are clasa A, iar despre cea la centrifugare că are clasa B.

Are circa la fel de multe programe ca mașinile de spălat străine având 11 programe printre care un program rapid de 14 minute. Probabil că programul de spălare manuală se va dovedi util la un moment dat și foarte interesant e faptul că are câteva funcții de siguranță printre care ar trebui menționată cea de blocare a butoanelor în timpul funcționării mașinii.

Nu este un aparat zgomotos dar nici prea silențios deoarece la centrifugare scoate un zgomot de 74 decibeli, iar la spălare scoate un zgomot de 58 db. Aș putea spune că e o mașină gălăgioasă în comparație cu modelul Direct Drive de la LG – LG F 1068QD.

Păreri pro şi contra

Pro: e foarte ieftină, aparține brandului Arctic care e unul consacrat și cunoscut pentru produsele sale de calitate.
Contra: nu vine cu nimic deosebit (nu are rezistență ceramică și nici ceva tehnologie pentru atenuarea zgomotului.)

Concluzie

Arctic AL 1200A+ e un electrocasnic realizat de români pentru români (BUFU – by us for us) și o recomand dacă vreți ceva ieftin și de calitate.

Te-ar mai putea interesa