Arctic AGM5501FL, aragaz ieftin cu aprindere electrică la arzătoare

Aragazul Arctic AGM5501FL e un model clasic care poate fi folosit de oricine și e ieftin. Din câte observ anumite funcții sau dotări tind să fie standard – iluminare cuptor și aprindere electrică plită. Bineînțeles, nu voi mai menționa că are siguranță la arzătoare și cuptor numită Safety Plus, pentru că o știm și de la generațiile precedente. E destul de compact pentru că are lățimea și adâncimea de 50 cm, motiv pentru care poate fi pus lângă mobilierul din bucătărie.

Din poza de jos se vede foarte clar că are câteva funcții interesante, dar sunt limitate de buget. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita pe gaz are două grilaje identice care pot fi demontate cu ușurință și sunt destul de solide. Acestea pot fi realizate din oțel sau fontă, însă nu prea are mare importanță materialul pentru că în ambele cazuri trebuie să aveți grijă. Puterea plitei e aceeași ca la alte modele și depinde de treapta aleasă.

Iluminarea cuptorului nu e permanentă, ci e acționată din buton pentru a vedea starea preparatului introdus în cuptor. Un cronometru ușurează munca celor care știu exact timpul pentru una numit preparat.

Ca și accesorii, vi se oferă capacul metalic, tava pentru copt ți grătarul cuptorului. Modele mai scumpe pot avea mai multe tăvi, timer, grill și chiar sertar inferior pentru depozitarea de vase.

Păreri pro și contra

Cele mai multe aragazuri de pe piață au capac metalic dar vi nu sunteți obligați să-l montați dacă nu vă place. Poate că nu gătiți foarte mult pe plită și pe perete aveți gresie/faianță. Randamentul e un punct forte al acestui tip de aragaz, dar să nu uităm de costul redus de funcționare. Față de aragazurile mai vechi sunt prezente două butoane suplimentare care vă ușurează utilizarea sa – iluminare cuptor și aprindere electrică.

Arctic AGM5501FL arată la fel de bine ca și restul modelelor din generația recent lansată, iar dacă aveți un mobilier cu adâncime mai mare, aruncați o privire peste cele cu adâncime de 60 cm care au mai multe dotări. Alături de acesta se poate alege doar o hotă albă.

Te-ar mai putea interesa