Arctic AGDG5611DTLB, aragaz cu capac din sticlă

Aragazul pe gaz Arctic AGDG5611DTLB e unul nou și se poate vedea doar după cum arată. Designul e unul premium pentru acest buget și capacul din sticlă e elegant. Nu e foarte scump pentru că are doar alimentare pe gaz, dar și aprindere electrică pentru arzătoare. Nu are sens să optați pentru un model mai ieftin deoarece oferă mai puține dotări, iar pentru cei ce prepară fripturi, le-aș recomanda pe unul cu grill și rotisor. Cel de jos are grill, însă poate unii dintre voi vreți moduri de gătire în plus pentru anumite preparate.

Din poza de jos se văd panourile de protecție pentru butoane care sunt o noutate pentru generația nouă de aragazuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alimentarea principală a aragazului e pe gaz, dar arzătoarele dispun de aprindere electrică. Totuși, aceasta nu e integrată ca la plitele incorporabilă, adică aveți acel buton negru care trebuie acționat cu cealaltă mână. Deci trebuie să folosiți ambele mâini și nu cred că deranjează pe cineva.

Plitele aragazurilor noi au două grilaje identice care pot fi îndepărtate ușor pentru a curăța cu ușurință în jurul arzătoarelor. Cuptorul e unul decent dar nu e unul multifuncțional, doar cele electrice pot fi, însă nu toate.

Accesoriile oferite pentru acest aragaz sunt următoarele: capac din sticlă, o tavă clasică, grătarul pentru cuptor și panourile de protecție de la butoane (sunt o noutate).

Păreri pro și contra

Dacă aveți ale aparate pe inox sau culori apropiate (gri, argintiu, negru), acest aparat se potrivește perfect cu restul și nu e o regulă ca toate să fie de la același producător. Poate fi pus în locul vechiului aragaz deoarece are o lățime de numai 50 cm, iar adâncimea e irelevantă, doar că modelele mai bine dotate sunt mai mari. Nu cred că deranjează pe cineva un aragaz mai mare deoarece asta ar presupune o plită mai spațioasă și un cuptor mai încăpător.

Aparatul electrocasnic Arctic AGDG5611DTLB e unul dintre cele mai elegante soluții pe gaz, dar voi puteți lua în calcul și o variantă cu rotisor dacă o considerați utilă.

Te-ar mai putea interesa