Arctic AG 66DTTLW

Acest aragaz Arctic AG 66DTTLW e unul special deoarece are un arzător de tip WOK. Pe lângă acea caracterisitică specială are 4 arzătoare, grill, rotisor, aprindere electrică și vine pe alb. Deci pe lângă caracteristicile clasice acesta are și un arzător special numit WOK care e ideal pentru prepararea rapidă a legumelor și a cărnii. Astfel nu se vor pierde valorile nutritive iar legumele vor fi destul de crocante. Pentru aceasta aveți nevoie și de o tigaie joasă și lată (numită tot „WOK”) iar acest stil de gătire e unul chinezesc. Sunt puține astfel de aragazuri, motiv pentru care acest model ar trebui luat în considerare dacă doriți să gătiți ceva mai special. Un model fără acel tip de arzător e NM5512S. Acest AG 66DTTLW are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată din față

Specificații tehnice

Nu e un model alimentat electric ci unul cu gaz, iar aprinderea plitei și a cuptorului se face electric prin apăsarea butonului. Atât cuptorul și și plita sunt dotat cu siguranțe care vor opri alimentarea cu gaz atunci când se stinge flacăra. Cuptorul vine cu iluminare, încălzire inferioară, timer, grill și rotisor. Cele patru arzătoare au trei dimensiuni: două normale de 2kW, unul mare de 3.3kW (WOK) și unul mic/auxiliar de 1 kW. Cu acesta veți primi: o tavă joasă,  un grătar și un capac din sticlă. Ca și alternativa menționată mai sus, are sertar inferior pentru depozitarea vase. La modele mai ieftine nu veți găsi aceste dotări și deci diferența de preț e justificată.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: capac din sticlă, arzătorul WOK vă oferă posibilitatea să gătiți rapid/crocant alimente sau legume (dar numai cu ajutorul unei tigăi speciale), preț acceptabil, sertar inferior și are un design plăcut și ergonomic.

Minusuri: la un așa preț și la aceste dotări, nu am ce să-i repoșez.

Concluzie

Aragazul Arctic AG 66DTTLW e unul destul de nou și care promite că vă va ușura munca din bucătărie în special că are aprindere electrică și timer. Sunt puține modele care vin cu toate dotările necesare la un preț așa de bun și de aceea acesta e o soluție bună chiar și pentru cei care nu doresc să folosească arzătorul special. E un cuptor destul de funcțional (timer, grill, rotisor) și voluminos. Toate modele oferite de acest producător sunt reușite fără dar și poate iar prețurile sunt corespunzătoare. Un cuptor incorporabil+plită incorporabilă ar putea fi o alternativă la un aragaz clasic în special dacă vă doriți o bucătărie modernă, doar că această alternativă e mai puțin accesibilă.

Te-ar mai putea interesa