Arctic AE 1200A+, mașină de spălat ieftină

Mașina de spălat Arctic AE 1200A+ e una foarte eficientă și ieftină și asta datorită celor 1200 rpm, cuvei care suportă 5 kg de haine, clasei de eficiență A+A, ecranului LCD și a culorii clasice albe. Centrifugarea e una destul de bună plasând mașina în clasa B a eficienței la centrifugare, dar nu e la fel de bună ca și consumul extrem de redus de energie de 0,7 kWh dintr-un program normal.

Prețul e undeva în jurul sumei de 1000 lei, având un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Capacitatea de încărcare de 5 kilograme o recomandă ca fiind o mașină pentru familiile medii cu circa 4 persoane, iar garanția de 3 ani o recomandă ca fiind extrem de fiabilă, iar despre raportul dintre calitate și preț nu avem nimic rău de spus ci doar de bine. Despre garanție se poate spune că poate fi extinsă de la trei ani la cinci… contra cost.

Cum arată

Arctic AE 1200A+ e o mașină de spălat cu încărcare frontală care nu va ocupa mult spațiu în locația de spălat deoarece are dimensiunile de 88 pe 65 pe 51.5 în centimetri și astfel se poate vedea că e foarte compactă. Îmi imaginez că dacă doriți să o incorporați sub un blat atunci acest lucru ar fi posibil, dar problema trebuie analizată mai bine pentru a vedea dacă sunt condiții optime. 🙂

Cele 1200 rotații (mult superioare modelului AL 800A+) corespunzătoare centrifugării o plasează în categoria B a eficienței la centrifugare, iar consumul mic de curent electric o plasează în categoria A+ a eficienței din punct de vedere al consumului de energie electrică. Și la capitolul spălare are tot clasa A și ne dovedește de ce aparatul are A+A ca nume… de la aceste foarte multe A-uri.

Pro: designul exterior e plăcut, nu costă mult, e foarte eficientă deoarece consumă puține resurse și le gestionează foarte bine, zgomotul produs în timpul spălării și centrifugării nu e deloc mare, iar la partea de fiabilitate stă foarte bine ca oricare alt electrocasnic Arctic (indiferent că ar fi aragaz, frigider sau altceva). Un alt plus ar fi sumedenia de programe printre car e inclus cel de 14 minute, reprezentând un program scurt sau rapid de spălare.
Contra: nimic.

AE 1200A+ e o mașină despre care eu spun că e premium doar că are un preț de mașină ieftină. Ar fi fost premium dacă avea tehnologii mai bune pentru optimizarea consumului de resurse cum ar fi Fuzzy Logic de la un alt producător (EWF 127440W are tehnologia FuzzyLogic).

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Arctic AE 1200A+, mașină de spălat ieftină”

  1. Am o intrebare… La acest model de masini de spalat rufe care au garantia de 3 ani se poate face contra cost extindere de garantie sau nu? Multumesc!

Comentariile sunt închise.