Archos 8″ G9

Dacă căutați o tabletă cu cel mai nou Android disponibil pe piață (3.2) atunci acest producător a venit cu două tablete interesante: Archos 8 G9 și Archos 10.1″ G9. Diferențe între cele două nu prea am găsit, doar dimensiunea ecranului diferă. După cum puteți observa și voi, prima vine cu un ecran de 8 inci la rezoluție de 1024 cu 768 pixeli, iar a doua (Archos 101 G9) are un ecran de 10.1 inci cu o rezoluție de 1280 cu 800 pixeli. Deci ambele oferă rezoluții HD+, ideale pentru vizionare de filme și navigare web. La design nu prea au suferit modificări, deci le puteți confunda ușor cu predecesoarele, iar prețul e mic deoarece modelul de față are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar un adaptor 3G pentru Archos G9 nu costă nici el mult.

Poze

Cutia
Ecranul e mare

Alte informații

Archos 101 G9 și 80 G9 vin cu hard disk-uri speciale (foarte subțiri) marca Seagate, cu un spațiu de stocare este de 250 de giga. Din păcate acest tip de hard disk va reduce din autonomia specifică tabletelor. Am citi de pe niște surse neoficiale că cică va exista și o variantă cu memorie 16 giga de tip flash pentru ambele modele. Vom găsi și un procesor de 1.5 GHz de tip Dual Core model Cortex A9. Acest producător va oferii și un stick 3G (modem portabil) pentru ca să vă bucurați de internet oriunde ați fi. Acest stick costă undeva la 50 de dolari și este foarte util. Păcat că nu toți producătorii oferă un asemena stick deoarece un pachet tabletă+stick 3G este mult mai ieftin decât o tabletă cu modem 3G incorporat. Vor avea și ieșire HDMi pentru vizionare filmelor 1080p (Full HD) pe un ecran mai mare.

Archos 80 G9 costă undeva la 280 de dolari iar cealaltă undeva la 350 de dolari. Până la lansare nu ma este mult și sunt curios dacă au avut loc modificări referitoare la spațiul de stocare. Însă dacă doriți o tabletă e la acest producător și să fie și ieftină atunci vă recomand modelele 101 IT și 70 IT care sunt disponibile de ceva vreme.

Păreri pro și contra

Pro: Archos 8″ G9 e o tabletă nouă care vine la bord cu cel mai nou sistem de operare pentru tablete de la Google – Android 3.2, costă puțin, procesorul e bun și poate fi conectat un stick 3G în cazul în care vreți să folosiți o conexiune de acest tip pentru a accesa Internetul.
Contra: în opinia unora nu arată chiar așa de bine.

Concluzie

Archos 8″ G9 e un model nou de tabletă care impresionează prin design și specificații tehnice, iar alături găsiți un preview pentru a vă face o părere despre cum arată și despre ce poate face.

Te-ar mai putea interesa