Archos 70 IT

Tableta Archos 70 IT este cea mai mică tabletă PC oferită de Archos având un ecran de 7 inci și este extrem de performantă și vine cu un design foarte elegant. Este chiar mai subțire și mai ușoară decât un Galaxy TAB. Cred că ecranul de 7 inci oferă o dimensiune optimă pentru a fi utilizată pentru internet și jocuri. Nu mă pot pronunța în legătură cu producătorul deoarece este unul recent intrat pe piața gadgeturilor din România și acest model împreună cu cel de 10 inci cred că sunt singurele modele care le oferă spre vânzare, posibil să aibe și GPS-uri sau alte aparate electrice. Oricum acest model a intrat pe piața străină prin decembrie anul trecut și nu s-au înregistrat plângeri la adresa lor. O alternativă cu Android mai bun ar putea fi un Archos 80 G9.

Tableta Archos 70 IT are un preț bun Vezi prețul special de azi » deci este extrem de ieftină și cred că ar trebui să profitați de această ocazie deoarece stocul este limitat. O alternativă cu ecran mai mare lansată tot de acest producător este tableta Archos 101 care nu este mult mai scump ca cea de 7 inci. Ambele arată la fel și au în mare cam tot aceleași specificații tehnice. Pot spune că arată mai bine decât un Acer A500 sau W500 sau un Prestigio Multipad, fiind și mai ieftine (70 IT și 101) decât orice tabletă de până acuma. Au și un raport performanță/preț foarte bun chiar dacă nu vin cu procesoare Dual Core cum vine cele Acer. Deci aș putea spune că la ora actuală cea mai ieftină tabletă PC este una de la Archos fie că are ecranul e de 7 fie că e de 10 inci.

Poze

Design elegant
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul este unul cu un singur nucleu model ARM Cortex A8 care are o frecvență de 1 GHz. Ecranul Multi-Touch reproduce 16 milioane de culori și are o diagonală de 7 inci la o rezoluție de 480 cu 800 pixeli. Hard disk-ul este unul de tip flash cu un spațiu de stocare de 8 giga. Pe partea de multimedia are un difuzor, cameră web de 0,3 MP, cititor de carduri, slot pentru card MicroSD (compatibil SDHC), suportă cele mai cunoscute formate video, audio și foto. La capitolele porturi și comunicații are un port HDMI pentru conectarea sa la un TV, un port USB 2.0, Wi-Fi și bluetooth versiunea 2.1.

Tableta Archos 70 IT vine cu aplicații ca: Wikipedia, Aldiko, Avecomics, Ebuddy, HubKap, Mewbox, Deezer, WordNewspaper, Raging Thunderlite, Fring și Touiteur.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: autonomia de lucru a bateriei de tip Li-Po este de circa 9-10 ore, cântărește doar 300 de grame, senzor G, microfon incorporat și are sistem de operare Android Froyo versiunea 2.2.

Ca minusuri: Archos nu a oferit nici o versiune cu 3G adică cu funcție telefon.

Concluzie

Tableta Archos 70 IT este ce se adresează românilor și este precum Loganul dacă nu chiar și mai bun. Nu cred că prețul este unul foarte mare încât să nu-și poate permite cineva un așa gadget, iar dacă vreți să fiți în pas cu modă nu vă trebuie neaparat un iPad 2 ca să ieșiți în evidență.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Archos 70 IT”

  1. Mi-am luat una de curand si caut la disperare tutoriale cum sa instalez Android 3.2.
    Tableta vine cu versiunea 2.2, i-am facut actualizare la 2.3 si acum vreau sa bag pe ea Honeycomb.

  2. am si eu o tableta archos 70 internet tablet cu 250 gb zice ea dar eu de o luna ma chinui cu ea ca nu pot vedea nici un film , nu pot instala softul de 250 gb ca are extensie aok si nu deschide nici un program asta. nu e suportata de google play sau android market. cer ajutorul unuia dintre voi care i-a dat de cap. eu nu reusesc sa o fac sa mearga.practic o tin pe post de bibelou.va rog ajutati-ma daca stiti.

Comentariile sunt închise.