Archos 101

Dacă nu ați știut cele mai ieftine și bune tablete vin de la Archos care au ajuns și în România, iar o tabletă destul de faină care ar putea fi o alternativă la iPad 2 este tableta Archos 101 IT care are ecran de 10,1 inci și procesor A8. Design-ul este unul foarte elegant și atrăgător. Și pentru faptul că este foarte subțire și ușoară poate fi o tabletă ușor de folosit și datorită sistemului de operare Android care oferă o interfață ergonomică și plăcută. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și vine ca alternativă la modelul Archos 70 IT care are tot cam aceleași specificații numai că vine și cu ecran de 7 inci. O alternativă similară ar putea fi un Archos 101 G9.

Tableta Archos 101 IT poate reda filme HD și jocuri la o grafică destul de impresionantă, deci este un gadget ultraportabil, ieftin și arată foarte bine. Cred că sunt destule motive pentru care mulți români vor opta pentru aceasta și nu pentru alte modele de la alți producători. La un așa preț nu poți avea pretenția la un procesor Dual Core care putea reda filme Full HD sau la ultima versiune de Android (3.0) cu care vine Acer A500. Spre deosebire de alte sisteme de operare cum ar fi Windows 7, Androidul poate fi personalizat cu fel și fel de meniuri și alte opțiuni care stau la dispoziția posesorului. Nu este un model recent apărut, ci a apărut prin decembrie-ianuarie și pot asigura că nu prezintă defecțiuni, și nu sunt nici posesori nemulțumiți.

Poze

Design elegant
Meniu

Specificații tehnice

Procesorul este unul de tip ARM Cortex A8 la o viteză de 1 GHz. Display-ul este unul de tip Multi-Touch care are o rezoluție de 1024 cu 600 pixeli (cât la un netbook) și are o diagonală de 10,1 inci. Spațiul de stocare al hard disk-ului este de 8 giga care e de tip flash pentru a nu încălzi tableta și pentru o viteză mai mare. La capitolul multimedia are cititor de carduri, slot pentru card de tip MicroSD (dar și SDHC), un difuzor, cameră web, suport pentru cele mai cunoscute fișiere audio, video și foto. Pe partea de porturi Archos 101 IT are un conector HDMI și un USB 2.0, iar pe partea de comunicații are bluetooth 2.1 și Wi-Fi. Tableta vine cu aceleași aplicații cu care vine și tableta Archos de 7 inci, printre care amintesc: Deezer, WordNewspaper, Aldiko, Fring, Ebuddy, Wikipedia, Touiteur, Avecomics, HubKap, Raging Thunderlite și Mewbox.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: autonomia de lucru a acumulatorului Li-Po este undeva la 10 ore de funcționare, cântărește doar 480 de grame, sistem de operare versiunea 2.2 Froyo de la Android, are senzor G, accelerator grafic 3D OpenGL ES 2.0, microfon incorporat, culoare gri argintie.

Ca minusuri: Archos 101 IT nu are funcție telefon (3G), sau să fi existat mai o configurație cu această funcție.

Concluzie

Tableta Archos 101 IT este una destul de reușită după cum vedeți și voi, și sunt destule motive pentru care aceasta ar merită încercată chiar dacă vine de la un producător recent intrat pe piața gadget-urilor din România.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Archos 101”

  1. Pozele incluse sunt pentru „ARCHOS 70 internet tablet” care are 7″

    Ma tot uitam cum poate un tablet de 10″ sa incapa intr-o singura palma.

  2. Poate are palme mai mari ;), ideea este că tot așa arată, dimensiunile sunt proporționale odată cu creșterea diagonalei.

  3. Am un Archos 101 IT de 16gb. Per ansamblu sunt multmit de ea.Autonomie foarte mare (6-10 ore),ecran capacitiv multitouch,dar prea stralucitor. Singurele nemultumiri sunt legate de memoria RAM (256 sunt prea putini) si de spatiul alocat sistemului si aplicatiilor instalate.Dar,am rezolvat problema cu un Android modificat,numit UrukDroid.Tableta este o alternativa ieftina,dar care face banii. …

  4. De cand am tableta si de cand o folosesc nu am probleme cu ea, bateria te tine mult si ecranul e raspunzator la comenzi, dar ce nu imi place deloc e faptul ca in lumina directa pe ecran nu se vede nimic. Bine, daca te gandesti la pret era de asteptat sa aibe anumite dezavantaje, dar oricum ma asteptam la un ecran mai buna.

    In rest, merge super OK.

Comentariile sunt închise.