Archos 10.1″ G9

Tableta Archos 10.1″ G9 cu procesor ARM A9 (dual core cu frecvența de 1GHz), memorie internă de 8GB, conexiune de tip Wi-Fi, OS Android 3.2 și pe Silver Grey vine ca o alternativă la modelul Archos 8″ G9. Aproximativ singurele diferențe dintre aceste două modele sunt diagonalele în sensul că modelul de față are un ecran mai mare.

Archos 101 G9 vine la preţ bun Vezi prețul special de azi → și la acești bani primești o tabletă cu rezoluție HD, cititor de carduri (multe tablete nu au card reader), USB și un aspect foarte plăcut. Garanția tabletei e de 2 ani și asta denotă că e un produs făcut să reziste, iar pentru un plus de siguranță puteți alege o extensie de garanție de până la 2 ani în plus. (Chiar dacă are un preț mic eu o consider ca fiind o tabletă premium și din detaliile sale tehnice o să vedeți că are lucruri care nu le întâlnești nici la tabletele scumpe.)

Poze

Din imagini se poate vedea că tableta are un design clasic, în sensul că arată ca restul tabletelor de la acest producător.

Cutia
Cum arată

Specificaţii tehnice

Archos 10.1″ G9 nu are Android 4 ca Samsung Galaxy Nexus i9250, însă are cea mai nouă variantă de Android pentru tablete. Eu recomand în general tablete cu Android 3 deoarece acest OS e optimizat pentru tablete spre deosebire de versiunea 2.x. (Archos e un producător de gadgeturi care își ține produsele actualizate la zi și s-ar putea ca în curând să existe posibilitatea actualizării la ICS – Ice Cream Sandwich.)

Datorită procesorului cu două nuclee tableta se laudă cu posibilitatea redări clipurilor 1080p la 30 cadre pe secunde. Evident că nu prea are rost redarea acestor clipuri din moment ce ecranul e HD, dar e bine că știm că un astfel de lucru e posibil pe o tabletă sub 1500 lei.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu un cip nou, are suport Adobe Flash, arată bine, deține port USB (pe care se poate atașa un modem 3G sau adaptor 3G pentru Archos G9), card reader-ul e și el util, iar bluetooth-ul poate fi folosit pentru a conecta tabletul la telefoane. Un alt plus ar fi faptul că are port HDMI.
Contra: mie îmi place designul, iar unora nu.

Concluzie

Archos 10.1″ G9 e o tabletă apărută acum vreo două luni pe piață și de curând e și în România la un preț mai mult de cât accesibil și corect pentru ce poate. Din punct de vedere estetic arată foarte bine, iar culoarea gri o prinde bine, dacă pot spune așa.

Lasă un comentariu