Apple Thunderbolt Display 27

Pentru că cei de la Apple sunt destul de tari au scos monitorul LED Apple Thunderbolt Display 27 inci care e un monitor LED de 27 inci și cu o rezoluție de 2560 pe 1440 pixeli. Deci, datorită rezoluției e mai mult un monitor (i datorită prețului) pentru profesioniști. La acest periferic pot fi conectate laptopuri MacBook Air și stații Mac Mini (doar cele mai noi) și astfel puteți admira poze, schițe și altele la o dimensiune și rezoluție impresionantă. Pe lângă faptul că are o rezoluție de nota 10, l-ai achiziționa deoarece are integrat o cameră HD Face Time, difuzoare 2.1, încărcător MagSafe pentru laptopuri Mac, trei porturi USB, Fire Wire 800, LAN și un port Thunderbolt pentru câteva dispozitive adiționale. (Are posibilitatea de a folosi adaptoare HDMI, DVI și VGA).
Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Conectat la laptop
Gata de acțiune

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice și caracteristici principale

Se zice despre monitorul LED Apple Thunderbolt Display 27 inch că e primul ecran cu tehnologie Thunderbolt. Nu știu dacă e așa, dar această tehnologie e una revoluționară, adică e cea mai rapidă și flexibilă tehnologie I/O existentă pe piață… conform Apple. Această tehnologie e necesară ecranelor de rezoluții foarte mari pentru a transfera foarte rapid imaginile. Portul e de 20 de ori mai rapid decât USB 2 deoarece are două canale de 10 giga. De asemenea e de circa 12 ori mai rapid decât FireWire. Acest port e destul de compact și-ț oferă posibilitatea de a conecta undeva până la 6 dispozitive.
Monitorul poate fi privit și ca un docking station deoarece are conexiuni Thunderbolt și MagSafe incorporate. Astfel acest periferic poate transforma un laptop Mac într-o stație de lucru.

Păreri pro şi contra

Pro: rezoluția superioară 1080p, portul super rapid, există posibilitatea de a conecta laptopuri care nu au thunderbolt prin adaptoare, are cameră web HD, e LED și are difuzoare 2.1.
Contra: prețul e cam exagerat… ca și dotările. 😛

Preţuri (cel mai mic preţ)

Undeva la 4250 lei costă acest ecran. Știu că e mult, dar e o sculă de nota 10.

Alternative

Nu am prea scris despre monitoare cu stil sau excentrice, dar ceva la fel de deosebit ar fi Alienware OptX AW2310… doar pentru cunoscători. 😉

Concluzie

În cazul în care ești DTP, fotograf profesionist, designer sau un alt profesionist care face bani serioși din activitatea sa și ai nevoie de un monitor în care te poți baza și să aibă cea mai bună rezoluție, respectiv cea mai bună calitate a imaginii atunci un monitor LED Apple Thunderbolt cu display de 27 inch ar fi ideal pentru tine.

Te-ar mai putea interesa