Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Apple iPhone 5

Cel mai așteptat telefon mobil pentru posesorii de iPhone 4 e noul Apple iPhone 5. Spun asta pentru că mulți nu au trecut de la 4 la 4S deoarece nu au existat diferențe mari între cele două. Va fi pe piață în 21 septembrie, însă în România s-ar putea să ajungă mult mai târziu. Chiar dacă nu aduce multe tehnologii și funcții interesante cum am văzut la Galaxy S3, noul model vine cu îmbunătățiri hardware și software. Pe partea de construcție, veți găsi același tip de plastic pe spatele său. Butoanele de volum și blocare au rămas în același loc, chiar și slotul pentru SIM arată al fel. Deci la o anumită distanță poate fi confundat cu predecesorul.

Însă când îl veți porni, veți observa noul rând de icoane care nu cred că va fi de folos. Chiar și plusul de performanță nu cred că va fi util la ceva deoarece și așa predecesorul era foarte bun. Eu cred că Apple ar trebui să ofere un smartphone accesibil pentru fiecare buzunar și nu un smartphone foarte scump. Alături de acesta veți primi un set de căști cu totul nou care oferă un sunet foarte clar – denumite EarPods. Deci nu e mare lucru având în vedere concurența oferită de Samsung și nu cred că în Europa va avea un succes așa mare deoarece posesorii de S3-uri nu vor trece la iPhone 5. La precomandă, cel de 16GB e undeva la 3600 lei, iar cea de 64GB e undeva la 4200 lei. În momentul de față are un preț bun Vezi prețul special de azi… care e unul de plecare.

Poze

Din față

Spatele

Specificații tehnice

Am rămas surprins de faptul că are doar 112 grame având în vedere că e mai mare (înalt). La capitolul design, am rămas dezamăgit deoarece arată cam la fel și e doar mai înalt cu vreo 8 mm datorită noului rând de aplicații. Pe partea din spate se observă că are zone pe culoarea argintie (în partea de sus și de jos). De această dată mufa pentru căști se află în partea de jos. Chiar dacă are un ecran de 4 inci, densitatea pixelilor se menține. Rezoluția sa e de 640 cu 1136 pixeli, adică densitatea e de 326 ppi. Ecranul e tot un LED IPS TFT însă de 4 inci. E mai subțire cu 30% datorită integrării senzorilor touchscreen în ecran.

Apple iPhone 5 vine cu un procesor A6 care promite performanțe de două ori mai mari față de A5. În rest, are 1GB de RAM (față de 512 MB), cameră secundară HD și iOS 6. Deasemenea, Apple a prezentat și noul conector cu 8 pini care bineînțeles e mai îngust (față de cel cu 30 pini). Chiar dacă senzorul camerei foto de 8 MP e mai mic, ea filmează la fel de bine și la calitate 1080p. Pe partea de comunicații vine cu 4G LTE, WiFi (cu dual band și Plus Cellular) dar și altele. Chiar dacă nu are slot pentru card, variantele 16GB, 32Gb și 64GB vor oferi suficient spațiu de stocare. Camera secundară are un senzor de 1.2 MP care presupune înregistrare 720p.

Odată cu lansarea acestuia, a fost lansat și noul sistem de operare iOS 6. O parte din caracteristicile sale speciale care nu le-am menționat sunt: suport nano-SIM, serviciul iCloud, Siri, hărți, ieșire TV ș.a. Bateria sa oferă cam aceeași autonomie de funcționare, adică 8 ore de convorbiri, 40 ore de muzică și vreo 225 ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are noul procesor A6, conectivitate 4G LTE, e subțire, ușor, căști îmbunătățite care oferă un sunet de calitate.

Minusuri: nici de această dată, nu vom găsi un slot pentru card iar prețul mi se pare cam mare.

Concluzie

Sincer, Apple iPhone 5 nu m-a impresionat deoarece e scump, nu are tehnologii sau funcții care te-ar da pe spate, ar fi arătat mai bine dacă-l făceau mai lat iar spatele era unul metalic. Să sperăm că iPhone 6 nu va avea 6 rânduri de aplicații :). Dar dacă sunteți fan iPhone și aveți doar modelul 4, cu siguranță noul model va fi un upgrade bun.

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Mult noroc cu noul tau blog.

  • Ciochi

    L-am precomandat in varianta de 32 pe alb si astept cu nerabdare ca pe 9 noiembrie sa-mi fie livrat. Ma bucur ca a fost pus in sfarsit spre vanzare si de magazine cunoscute si sper sa se ridice la asteptarile mele.

Lasă un comentariu