Apple iPhone 4S

După cum bine știți Apple a anunțat două noi telefoane, iar acestea par să fie acest telefon mobil Apple iPhone 4S 16GB și iPhone 5. Despre iPhone 5 nu se știu prea multe, doar că are un ecran mai mare, e mai subțire, are sistem de operare iOS 5 (ca pe iPhone 4S). Dacă facem o comparaţie între actualul 4S şi vechiul iPhone 4 veţi rămâne uimiţi de faptul că arată la fel, doar că e de câteva ori mai rapid (diferenţă ce se observă doar în jocurile mai complexe). Deci din punct de vedere al dimensiunilor şi exteriorului nu vom găsi diferenţe, doar că e cu 3 grame mai greu. Oare o fi de la camera foto de 8 MP cu filmare 1080p la 30 fps şi stabilizator de imagine sau de la procesorul Dual Core Cortex A9?

O altă noutate cu care vine acest nou iPhone 4S 16GB e că are un spaţiu de stocare de până în 64GB, pe când 4 avea doar maxim 32GB. Sistemul de operare iOS 5 nu poate fi considerat un plus al acestui nou model deoarece e disponibil şi pe modelul 4 ca un upgrade. Lansarea sa va avea loc pe 14 octombrie iar mai mult ca sigur că nu va fi în Europa ci în SUA, iar în România o să fie disponibil probabil prin noiembrie-decembrie. În fine, preţul se pare că va fi acelaşi cu cel al actualului model aflat pe piaţă. Prețul bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Multitasking
64GB spaţiu de stocare

Câteva specificaţii tehnice

Avantajele unui procesor Dual Core sunt acelea că poate face faţă unor jocuri mai sofisticate. Dar să fim serioşi, câte astfel de jocuri sunt pe piaţă? Autonomia sa e undeva la 10 ore de vizionarea video, 6 ore de browsing 3G, 9 ore de browsing cu Wi-Fi, 14 ore de convorbiri şi 40 de ore pentru muzică. Acesta vine şi cu câteva îmbunătăţiri la partea de antenă, care a fost împărţită în două (în partea de jos) pentru a îmbunătăţii calitatea apelurilor şi pentru a avea o viteză mai bună de conectare.

Aparent camera foto are doar o rezoluţie foto mai bună, doar că acesta fotografiază foarte rapid şi la o calitate excelentă. În rest vine cu cunoscutul browser web numit Safari, serviciul iCloud, hărţi Google, TV-out, editor foto dar şi altele. Procesorul Cortex A9 are chipset Apple 5 şi are o frecvenţă de 1 GHz ca modelul Single Core A8. Ecranul e însoţit de aceleaşi caracteristici: protecţie sporită împotriva zgârieturilor, accelerometru, giroscop pe trei axe, senzor de proximitate, rezoluţia 640 cu 960 pixeli etc.

Însă, memoria RAM de 512 MB nu e certă şi sper că Apple va anunţa specificaţii tehnice complete până în data lansării.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Nu am ce să-i reproşez deoarece e un gadget Apple şi după cum bine ştiţi gadgeturile lor sunt foarte bun din punct de vedere calitativ şi al performanţelor. Din punct de vedere al preţului iPhone 4S 32GB poate fi consideram „un lux” sau un gadget la modă dar oarecum demodat de eventuali concurenţi (Galaxy S2). Să sperăm că varianta cu numele 5 din seria iPhone nu va dezamăgi şi va restabili reputaţia acestei mari companii americane prin lansarea celui mai bun smartphone de pe piaţă. În clipul de mai jos e vorba despre modelul de 64GB care doreşte a fost prototip la vremea aceea. Mai jos am pus un clip ca să vă faceţi o ideea cam cum arată (tot ca modelul actual) şi cum arată noul iOS:

Concluzie

Telefonul Apple iPhone 4S poate fi considerat ca un modest upgrade al modelului 4 şi să sperăm că iPhone 5 nu va dezamăgi. Se spune că acesta are suport bluetooth 4.0 care presupune un consum redus de energie şi o rază mai mare pentru transfer. Sincer un posesor al modelului 4 nu l-ar schimba pe unul 4S deoarece şi aşa sistemul de operare e foarte rapid. Ar putea face această alegere doar pentru camera foto. Cică Apple iPhone 4S ar putea fi banat în Franţa şi Italia de către Samsung :).

Odată cu introducerea noului model, a fost anunţat şi serviciul Siri care dă posibilitate utilizatorului să trimită mesaje, să efectueze apeluri şi multe altele doar printr-o comandă vocală, după cum puteţi vedea şi în clipul de mai jos:

Acest nou serviciu „Siri” poate să fie util atunci când conduceţi, alergaţi sau pur şi simplu aveţi mâinile ocupate. Sunt curios dacă Samsung va oferi ceva asemănător pentru smartphone-urile sale.

7 comentarii la „Apple iPhone 4S”

  1. Salut! Ce telefon mi-ati recomanda sa-i fac sotiei mele iPhone 4 sau iPhone 4S? Am inteles ca este mai greu iPhone 4S in schimb este mai rapid si mai performant. Multumesc.

  2. Cu siguranță că iPhone 4S deoarece e cel mai nou și merită diferența de vreo câteva sute de lei fără dar și poate. În momentul de față prețul e undeva la 2800 lei dar nu e prea mult.

  3. Cele două nu pot fi comparate deoarece unu au prețuri chiar apropiate. Nu vei duce lipsă de nimic cu iPhone 4S, dar acel Xperia Sola e bun dacă vrei să economisești bani. Poți să-l iei la 1169 lei pe roșu de aici. Sincer, eu opta pentru un Xperia S decât pentru 4S care e disponibil la 1969 lei pe alb și nu e foarte mare.

    PS: Xperia S are un ecran mai mare care e ideal pentru navigare web/scris mesaje, are cameră de 12 MP, ecran HD etc.

Lasă un comentariu