Apple iPad mini, tabletă la preț bun

Actualizare: iPad-urile fac acum parte din oferta iPad-uri in promotie cu voucher eChiosc: „Cumpara acum un iPad si primesti un voucher eChiosc pentru acces gratuit la revistele tale preferate! Voucherul iti va fi trimis pe adresa de mail existenta in comanda, iar activarea lui se va face prin intermediul unui formular de inregistrare. Dupa confirmarea validitatii, vei beneficia de acces la 40 de publicatii.”

Ofertă expirată. Actualizare 10.06.2013: Apple iPad mini vine acum cu două cadouri în valoare de peste 200 lei. Vezi aici detaliile.

Ofertă expirată. Actualizare 8.05.2013: La magazinul #3 ai tableta iPad mini 16GB la 1599 lei și se oferă cadou un Smart Cover iPad mini Apple md963zm/a care are un preț de 189 lei. Acest lucru e posibil datorită promoției iPad Smart Cover cadou la orice iPad achiziționat, ofertă valabilă în perioada 27.04-26.05.2013.

Ofertă expirată. Actualizare 5.05.2013: La magazinul #1 iPad mini costă 1599 lei și primești cadou o husă Belkin F7N037vfC00, care costă 100 lei.

Ofertă expirată. Actualizare 26.04.2013: La magazinul #1 ai tableta Apple iPad mini 16GB la un preț de 1599 lei, iar la magazinul #2 ai tableta Apple iPad mini 16GB la 1399 lei prin promoția „Primesti 200 lei reducere la achizitia unui iPad” (valabilă în perioada 15.04.2013 – 07.05.2013). Recomand achiziționarea online a acestui model!

Articolul din 1.11.2012
După atâtea speculații, Apple a lansat tableta de 7.9 inci cu rezoluție de 1024 cu 768 pixeli, cunoscută sub numele de Apple iPad mini Cellular. A ajuns și în România la prețuri decente pentru un produs de la acest producător. Bineînțeles prețurile diferă în funcție de spațiul de stocare ales și conectivitate (4G sau Wi-Fi). S-a renunțat la denumirea la „4G” pentru modelele care suportă cartele SIM, în favoarea denumirii „Cellular” care mi se pare mai potrivită. Alături de aceasta a fost anunțată și generația a 4-a de iPad care aduce puține îmbunătățiri – procesorul A6X. Pe scurt, mini vine cu procesorul A5, 512MB, cameră de 5 MP, iOS 6 și autonomie de 10 ore.

Apple iPad mini are o grosime de doar 7.2 mm și are o greutate de doar 308 grame. Acesta e prima tabletă cu ecran de 7.9 inci și chiar dacă are aspect 4 pe 3, poate fi ținută ușor într-o singură mână datorită marginilor mai înguste. Având în vedere toate acestea, are concurenți de la Asus și Samsung – Nexus 7 și Galaxy Tab2. Din păcate pentru iPad mini, cele două modele concurente sunt alegeri mai bune di cele mai multe puncte de vedere. Cel mai ieftin iPad mini (Wi-Fi 16GB) are un preț de circa 1.649 lei, iar modelul Cellular (3G) 64GB e destul de scump. Eu vă recomand cel de 32GB Wi-Fi deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Comparativ cu iPadul de 9.7 inci
Spatele

Specificații tehnice

Dimensiunile sale sunt ideale pentru un ecran de 7.9 inci. E unul IPS LCD de 1024 cu 768 pixeli. Densitatea pixelilor nu e grozavă ca la tabletele mai mari dar unghiurile de vizibilitate sunt aceleași. Dacă nu vă interesează acest aspect atunci poate că doar prețul poate fi singurul obstacol. Ca și la restul tabletelor de la acest producător, nici acesta nu aduce slot pentru card, dar aveți la dipoziție trei varinate: 16GB, 32GB și 64GB.

Pe partea de conectivitate nu-i lipsește nimic: bluetooth, Wi-Fi, 4G și USB. Chiar dacă are doar 512 MB, e suficientă pentru un astfel de sistem de operare. E vorba de iOS 6 care e ultima versiune dar și cea mai bună. Are două camere foto: una frontală de 1.2 MP și una în partea din spate de 5MP. Ambele filmează excelent în condiții de luminozitatea decente: 720p, respectiv 1080p. Totuși un blitz ar fi fost util alături de camera de 5MP, dar și așa nu cred că veți face prea multe poze cu el.

Poate reda orice joc apărut dar și viitoarele jocuri deoarece are un procesor A5. Chiar dacă nu e ultimul (A6), îl consider suficient de bun pentru redare video, jocuri 3D și consum de energie (mic).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: procesor excelent, autonomie de 10 ore, noul sistem de operare – iOS 6, cameră foto de 5 MP cu filmare 1080p, conectivitate 4G, variantă de 64GB și poate fi ținut cu ușurință într-o singură mână.

Minusuri: rezoluție mică și prețuri piperate.

Concluzie

Apple iPad mini se adresează mai mult fanilor iar cei care posedă un iPad din generația 3, nu cred că ar opta pentru un model mai mic sau unul din generație 4. Sincer, mă așteptam la prețuri mai accesibile sau la un ecran cu rezoluție mare, dar trebuie să știți că performanțele grafice sunt foarte bune, oferă o cameră foto superioară iar autonomia de 10 ore e un alt plus. Acum, alegerea e a voastră deoarece fiecare are un buget diferit dar și preferințe diferite.

5 comentarii la „Apple iPad mini, tabletă la preț bun”

  1. Cei de la Mar s-au intrecut pe sine cu acest tablet. Gurile rele au spus si spun ca nu are succes, dar intrati pe site-urile online de vanzari sa vedeti ca stocurile sunt epuizate.

  2. Citeam pe un site web ca Apple a dat lovitura cu noile gadgeturi. Pana la urma ei au inventat tableta si telefonul cu ecran touch tot de ei a fost inventat. 😉

  3. Modelul acesta l-am vazut expus undeva si pot spune ca mi-a captat atentia, insa m-au deranjat cateva lucruri cum ar fi logoul acela mare de pe spate si memoria Ram putina.
    Una peste alta sunt curios ce vor mai inventa pentru a ne stoarce de bani.

Lasă un comentariu