AOC M2870VHE, monitor LED

Nu am mai văzut monitoare de 28 de inci pe piață și sunt mai mult ca sigur că cei de de la AOC au vrut să fie mai speciali prin lansarea unui monitor precum AOC M2870VHE. Vorbim despre un periferic cu rezoluție Full HD și diferite porturi digitale, dar și de tip analog.

Costul de achiziție e unul foarte bun deoarece acest monitor e disponibil la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Nu are panel IPS, dar unghiurile de vizibilitate sunt caracteristice unui astfel de panel. Vorbim despre unghiuri de 178 grade, iar tipul panoului e MVA, adică similar S-IPS.

Perifericul
Perifericul

Nu vorbim despre un monitor 3D, însă e unul cu unghiuri de vizibilitate foarte bune și cu o rezoluție mare de 1920×1080 pixeli. Eu m-aș fi așteptat la o rezoluție 4K, fiind vorba despre o diagonală așa de mare. Mie mi-ar fi fost utilă o astfel de rezoluție pentru că pozele făcute cu telefonul s-ar fi văzut mai bine, însă nu știu cât de optimizat e Windows pentru Hi DPI.
Poate că v-ați fi așteptat să vină cu tuner TV ori boxe integrate, însă nu are așa ceva. Oricum, dacă vreți să vă uitați la TV atunci o puteți face prin intermediul stream-ului.

Plusurile modelului acesta ar fi ecranul mare de 28 inci (nu cred că o să mai găsiți un monitor cu un ecran mai mare ori similar), panoul cu unghiuri de vizibilitate ok, disponibilitatea mai multor porturi și consumul nu prea mare de curent (28W, cu aproximație).
Evident că are și minusuri, dar cel mai important ar fi faptul că nu e 4K. În acest moment nu v-ar fi ajutat prea mult o rezoluție așa de mare întrucât nu prea sunt filme la această calitate, dar în 1-2 ani sunt sigur că va fi un standard. 😉

Concluzia mea ar fi că monitorul acesta ar fi pentru tine dacă vrei ceva cu ecran mare, care să arate bine și să nu coste exagerat. Ar fi bun pentru sarcini office, dar și multimedia.
Pentru mai multe detalii vizuale îți recomand clipul de alături care ne prezintă mai în detaliu acest aparat.

Te-ar mai putea interesa