AOC E966SWN

Monitorul LED AOC E966SWN e unul deosebit și se poate observa doar după cum arată. Nu vine cu un picior ca și restul ci are forma unei rame foto digitale. Nu sunt avantaje, dar se adresează celor care vor un altfel de monitor. Chiar dacă dă impresia că are boxe integrate ca și al All-in-One-uri, nu are. Contrastul dinamic e foarte bun pentru un ecran de doar 18.5 inci. Și pentru că are un preț atât de atractiv, oricine și poate permite. Nu înțeleg de ce are unghiuri de vizibilitate de doar 90 și 65 de grade. Sunt unghiuri tipice ecranelor de laptopuri, probabil că de aceea e și așa de ieftin. Deci nu e ideal pentru vizionat filme, dar e decent pentru utilizare office și jocuri. E966SWN are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

Displayul LED are o diagonală de 18.5 inic deci rezoluția sa poate fi doar HD+, adică de 1366 cu 768 pixeli. Are un timp de răspuns bun – 5 ms, care e bun pentru utilizare obișnuită. Contrastul dinamic e de 20 milioane la 1 deci imaginile vor fi foarte clare, iar ecranul poate să reproducă circa 16 milioane de culori. LEDurile sunt cele mai bune ecrane pentru vizionat filme, jocuri și sunt foarte economice. Restul caracteristicilor video sunt: luminozitatea de 200cd/mp, unghiuri de vizibilitate de 90 și 65 grade.

Nu are boxe incorporate chiar dacă la prima vedere aveți impresia că are în partea de jos, dar vine cu montare Vesa. Eu nu vă recomand să-l montați pe vreun perete deoarece nu e așa de mare și nu arată prea bine pus pe perete. Vine cu un singur conector -D-Sub sau VGA. Acesta vă permite să conectați monitorul la orice dispozitiv cu ieșire VGA: PC, laptop, player etc. Nu necesită drivere atunci când îl conectați fiind de tip Plug&Play, consumul e de doar 18W și are doar 2.8 kilograme. AOC E966SWN face parte din acea categorie de monitoare accesibile care sunt de folos utilizatorilor obișnuiți care nu vor tehnologii prea multe.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: imaginea e clară (contrast foarte mare și culori vii), consum redus de energie, preț atractiv și are o formă interesantă.

Minusuri: unghiuri mici de vizibilitate.

Concluzie

Acest AOC E966SWN e un monitor decent dar există alternative chiar și cu intrare DVI, cu aspect obișnuit (vin cu picior) și cu unghiuri de vizibilitate mai bune. Dacă avea un consum și mai redus, nu mai avea nevoie de VGA, ci doar de USB. Spun asta, pentru există monitoare care se conectează doar prin USB, însă sunt mai scumpe.

Te-ar mai putea interesa