AOC AG271QX, monitor din seria AGON

Monitorul QHD AOC AG271QX e una dintre puținele modele de gaming de la acest brand și această serie poartă numele de Agon. Acesta nu e o variantă cu G-Sync de la NVIDIA, ci cu FreeSync de la AMD. E o tehnologie ceva mai accesibilă și se poate vedea cel mai bine în prețul produsului. Sunt utilizatori care spune cu G-Sync e superior, dar numai în câteva jocuri se vede o diferență și e important ca monitorul să aibă 1 ms, 144 Hz, panou IPS și rezoluție cât mai mare.

Probabil, că la prima vedea ați rămas puțin dezamăgiți că nu are rezoluție 4K, dar și așa nu cred că aveți o configurație atât de performantă să rulați toate jocurile la rezoluție maximă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un ecran de 27 de inci e foarte mare în special că veți sta destul de aproape de el atunci când vă jucați. Poate e mic doar când vizionați filme dar e aproape cât un televizor de 70 cm. Panoul nu e unul chiar atât de avansat, motiv pentru care unghiurile de vizibilitate nu sunt chiar maxime. Un monitor clasic nu se poate compara cu acesta deoarece nu poate avea un refresh atât de mare și un timp de răspuns de 1 ms. Pot există monitoare doar cu timp de răspuns mic, dar nu e de ajuns.

E dotat cu difuzoare incorporate, USBuri, porturi video, suport pentru căști, tehnologie Freesync și Flicker-Free. Tehnologia Flicker-Free e destul de populară pentru că e prezentă pe tot mai multe monitoare noi. Are un stativ care vă permite să ajustați ecranul după bunul plac (înclinați sau ridicați ecranul), iar dacă nu vă convine de el, optați să puneți monitorul pe perete. Nu pot fi montate pe perete monitoarele care nu au cele 4 găuri pentru fixarea șuruburilor.

Păreri pro și contra

Oferă caracteristici mult peste cele ale unui monitor clasic, conectivitatea e foarte bună, design elegant. Un minus ar fi lipsa rezoluției Ultra HD, iar în acest buget nu putea aveam pretenții și la un design curbat.

AOC AG271QX concurează cu destul de multe monitoare de gaming dar nu sunt multe branduri care oferă soluții atractive. Pentru cei interesați, se poate viziona o prezentare mai detaliată, dar mie mi s-a părut destul de bun monitorul.

Te-ar mai putea interesa