AOC 919VZ

Acest monitor LCD AOC 919VZ e unul cu design vechi adică are un aspect 4 pe 3 iar rezoluția sa e una tipică. Nu cred că se adresează utilizatorilor casnici ci mai mult firmelor sau celor care lucrează la birou pe un anumit program. Spun asta deoarece astfel de monitoare nu mai sunt la modă, nu sunt ideale pentru filme sau multitasking. Cât despre preț, nu e foarte scump de aceea e o investiți bună pentru companii dar și pentru utilizatorii de „modă veche”. Deci acest model numit 919VZ are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

Display-ul său de 19 inci are un aspect 4 pe 3 deci e la fel ca și cel al modelor CRT, însă e mai subțire și cântărește doar 3.8 kilograme. Trebuie menționat și că are un consum redus de energie. Ecranul nu vine cu tehnologie LED ci e vorba de un LCD tipic cu contrast dinamic bun și luminozitate suficientă. E vorba de un contrast de 60000 la 1, o luminozitate de 250cd/mp iar timpul de răspuns e de 2 ms. Deci nu va fi obositor după multe ore de lucru în fața sa. Chiar dacă poate fi montat pe perete, nu vă de ce ați face acest lucru deoarece nu e foarte mare și nu ocupă spațiu.

Nu vine cu tuner TV, dar vine cu boxe integrate care sunt un plus pentru utilizare office. Chiar dacă nu sunt foarte puternice sunt ok pentru aplicații obișnuite. Are două intrări video, care vă permit să redați conținut la calitate video superioară. E vorba de porturile VGA și DVI care sunt utile pentru a vă conecta la un desktop fie că e mai performant fie că e unul accesibil.

Trebuie să știți că nu se mai fabrică multe monitoare ca acest AOC 919VZ, de aceea nu aveți prea multe alternative iar un LED cu boxe integrate nu e chiar accesibil.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: consumul e foarte mic pentru un LCD, rezoluție decentă la o diagonală de 19 inci – 1024p, boxe incorporate care pot fi utile, refresh bun, timp de răspuns foarte mic și e destul de robust.

Minusuri: putea fi mai accesibil.

Concluzie

Acest AOC 919VZ e un monitor bun dar care nu poate să facă față concurenței în special dacă vă doriți unul pentru acasă. Alternative sunt și de la acest producător, cu rezoluție HD+, ecran wide și preț atractiv.

Te-ar mai putea interesa