AOC 2236Vwa

Monitorul LCD AOC 2236Vwa e unul foarte bun din punct de vedere calitativ şi eu îl recomand datorită diagonalei de 21.5 inci, formatului wide (lat), a suportului Full HD, prezenţei portului digital DVI şi a boxelor.

Aspectul exterior al lui e unul plăcut, iar culoarea e neagră, deci clasică. De asemenea faptul că e foarte vândut e datorat şi preţului deoarece 2236Vwa are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Nu e tocmai ieftin, dar nici scump şi pot să spun că are o garanţie de 3 ani care se va dovedi suficient de convingătoare că monitorul nu se va strica prea repede sau că dacă tot se întâmplă ceva o să-l ai reparat pe gratis.

Poze

Cutia
Ecranul

Specificaţii tehnice

AOC 2236Vwa nu e cel mai bun monitor de la Aoc, dar e printre cele mai populare, iar garanţia de 3 ani extensibilă la 4-5 ani vă va da un plus de siguranţă şi linişte.

Dacă eşti o persoană care doreşti să-l foloseşti pentru vizionarea filmelor mkv/Blu-ray atunci o poţi face cu succes deoarece ecranul e mare de 21,5 inch, iar rezoluţia e una care suportă astfel de filme perfect deoarece e de 1920 pe 1080 pixeli.

Are port digital – DVI şi analog – VGA care le poţi folosi pentru a conecta monitorul la un laptop sau calculator obişnuit. Evident că portul DVI e unul mai bun, iar imaginea va fi ceva mai clară şi va avea un timp de răspuns mai bun.

Dacă doriţi să folosiţi perifericul pentru jocuri o să o puteţi face destul de bine deoarece monitorul are un timp de răspuns de 5 milisecunde, dar eu aş recomanda un BenQ RL2450HT dacă sunteţi un pasionat de jocuri deoarece are două milisecunde.

Păreri pro şi contra

Pro: 2236Vwa arată bine, nu costă mult, vine cu port digital, are boxe şi poate fi montat pe perete. Şi certificările pot spune multe despre calitatea monitorului 2236Vwa, iar acesta are 4 certificări (destul de multe). Brandul AOC e cunoscut în special pentru monitoare şi nu cunosc vreo persoană care să se fi plâns vreodată de vreun monitor de la acest brand.
Contra: nu e ideal pentru jocuri, iar ecranul nu e LED ceea ce înseamnă că nici consumul de curent electric nu e chiar ideal.

Concluzie

AOC 2236Vwa e un monitor apărut de curând în România, dar pe piaţa globală a apărut pe la sfârşitul anului 2010 – începutul lui 2011, deci nu e un monitor vechi chiar dacă e LCD. Să nu vă temeţi că e LCD deoarece în majoritatea cazurilor această tehnologie e peste LED din perspectiva calităţii imaginii.

Te-ar mai putea interesa