Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

AMD Phenom II X6 1045T Six Core

AMD scoate niște procesoare foarte bune, iar un model care a apărut de câteva luni e acest procesor AMD Phenom II X6 1045T Six Core. Are 6 nuclee, o frecvență de 2,7 giga și poate fi montat doar pe plăci de bază AM3 (Asrock N68-GS3 UCC e o astfel de placă). Mai sunt și plăci de bază AM3+, însă numai cele AM3 sunt bune. Un astfel de Phenom 2 X6 costă puțin, având un preţ bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Nu știu dacă vă interesează prea mult cum arată, dar dacă vreți să știți acest lucru atunci vizionați clipul de la final. În prima imagine puteți admira cum arată cutia, dar cred că vă interesează mai mult benchmark-ul lui care poate fi văzut în a doua poză. Din acel grafic se poate observa foarte clar că e mai ieftin decât multe procesoare Intel (cum e i5-2400) și că are performanțe similare cu ele. 😉 Deci, dacă ai Intel nu înseamnă neaparat că ești și inteligent.

Cutia procesorului

Performanțe

Specificaţii tehnice

Phenom II X6 1045T este un cip foarte capabil și asta datorită faptului că are 6 nuclee. Nu vine cu cip grafic integrat, dar e dotat cu un cooler care se găsește în cutie și de aceea e un procesor box pentru că vine cu cooler. Acest ventilator e unul decent și nu știu dacă o să vă trebuiască ceva mai mult. Despre puterea termică trebuie spus că e de 95W și e oarecum superioară altor procesoare, dar nu cu mult.

Păreri pro şi contra

Pro: nu costă prea mult (dacă e să îl comparăm cu un i5 2400 care are performanțe similare); performanțele sunt foarte bune; nu se încălzește prea tare și cooleru’ livrat cu procul cred că e ok; fiabilitatea sa e ok, chiar dacă garanția e de doar un an (de aceea e mai ieftin).
Contra: nu vine cu cip grafic, însă fiind un procesor de gaming va trebui să vă luați și o placă video capabilă cum e Sapphire AMD Radeon HD 6770 care normal că e mai bună decât GPU-ul din majoritatea procesoarelor.

Concluzie

Eu recomand acest procesor acelor persoane care vor un sistem de gaming făcut cu bani puțini, iar dacă vreți să vedeți cam ce e în pachet atunci vă invit să vizionați clipul/preview-ul de alături care ne prezintă procesorul, dar și conținutul pachetului. Și vedeți că trebuie neaparat placă de bază AM3 (sunt modele foarte bune care costă sub 200 lei).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu