AMD Phenom II X4 975 Quad Core

AMD Phenom II X4 975 Black Edition e un procesor de top și asta deoarece deoarece în urmă cu ceva timp era cel mai rapid procesor realizat de AMD și nici acum nu stă deloc prost. Prețul său nu e mare deoarece vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și pe acești bani primim un Quad Core care are cache de 8MB L2+L3. Nu vine cu cip grafic ca alte modele, dar poate procesa rapid orice și de aceea e un procesor ideal pentru calculatoare de gaming.

Poze

Din imaginile de alături vă puteți face o opinie despre cum arată și care sunt benchmark-urile sale. E mai ieftin decât unele procesoare de la Intel, dar asta poate și datorită faptului că are o garanție de un an – lucru caracteristic componentelor care pot fi supra tactate. Din prima imagine se poate vedea că nu arată cu mult diferit față de alte procesoare de la AMD… cum ar fi X4 955.

AMD Phenom II X4 975 Quad Core
Așa arată
AMD Phenom II X4 975 Quad Core 2
Benchmark

Specificaţii tehnice

AMD Phenom II X4 975 Quad Core vine cu patru nuclee, iar frecvența procesorului e de 3600 megaherți ceea ce e destul de mult. Se poate vedea că e un procesor de top după  numărul de nuclee, dar și denumirea Phenom… deoarece chiar e un fenomen. Nu vine cu un cooler, dar asta face ca prețul să nu fie și mai mare, și oricum cred că v-ați fi luat un cooler special cum e

Păreri pro şi contra

Pro: e performant; poate fi utilizat pentru configurarea oricărui tip de desktop PC; se poate monta pe plăci de bază noi cu soclu AM3 cum este Asus M5A97; e Black Edition ceea ce presupune că vorbim despre un procesor cu performanțe superioare.
Contra: nimic, dar dacă că prețul e cam mare pentru unii și atunci cred că X4 955 ar fi o variantă ok.

Concluzie

Dacă vrei să-ți faci un calculator multimedia ori de gaming atunci acest model ar fi unul foarte bun, dar trebuie să-ți achiziționezi și o placă video bună… de preferat tot de la AMD. Cipul poate fi montat doar pe plăci de bază AM3, iar un model despre care eu zic că e ok e M5A97 de la Asus. Din preview-ul de alături se poate vedea câteva detalii mai tehnice, dar numai pentru pasionați.
,

Te-ar mai putea interesa