AMD Phenom II X4 965

Pentru cei pasionați de jocuri le recomand procesorul AMD Phenom II X4 965 care e un model quad core de tip black edition. E un procesor care poate fi montat pe plăci de bază AM3, iar un astfel de model e Asus M5A97-PRO. Nu vine cu cip grafic precum nici modelul FX X4 4300 (procesor care e pentru AM3+) nu vine. Nu costă prea mult deoarece poate fi luat la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar un lucru care trebuie subliniat e faptul că procesorul vine din ediția Black Edition.

Poze

În cele două imagini de alături se poate vedea cum arată acest procesor. Pachetul e format din procesor și cooler, însă depinde de unde îl cumpărați. Caracteristica Black Edition care e inscripționată pe cutie presupune că procesorului i se poate face overcloking, deci această caracteristică e una foarte utilă pentru aceia care nu sunt mulțumiți de performanțele normale și vor mai mult.

Din față
Din față
Spatele
Spatele

Specificaţii tehnice

Phenom 2 965 e un procesor cu 4 nuclee și o frecvență de 3,4 giga. Cum ziceam mai sus, cipul nu vine cu GPU, dar dacă sunteți pasinați de jocuri atunci mai mult ca sigur că o să vă luați ceva de genul Gigabyte GTX 650. Puterea termică e de 125 W, deci ca a lui FX 4300, iar ventilatorul care e livrat în pachet își face bine treaba.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu e deloc mare, iar raportul dintre preț și performanță e foarte bun; consumul de curent nu e deloc mare, dar depinde cât de solicitat e procesorul; vine la pachet cu un ventilator foarte capabil; poate funcționa în mod 32 sau 64 biți, ceea ce înseamnă că puteți rula orice tip de sistem de operare oe el.
Contra: poate fi instalat doar pe socket AM3.

Concluzie

Dacă vrei un PC ca la carte atunci trebui să te gândești serios la achiziția unui astfel de procesor. Nu doar caracteristica de OC e interesantă, ci și performanțele standard. Pentru a vă face mai bine o părere despre acest procesor vă invit să urmăriți preview-ul de alături care e unul reușit, iar în el o să vedeți că în cutie e livrată și o schemă de instalare.

Te-ar mai putea interesa