AMD Phenom II X4 960T Quad Core

Îți recomand un procesor AMD Phenom II X4 960T Quad Core dacă vrei ceva puternic de la AMD, și e vorba de un cip Black Edition. Acest cip e recomandat de cele patru nuclee și de platforma pentru care e destinat – AM3. Acest socket e unul actual și foarte popular, iar plăcile de bază care îl au în componență au prețuri accesibile.

Chiar dacă nu are cip grafic integrat în el, acest AMD Phenom 2 (puțin inferior lui X4 955) e de recomandat pentru un desktop PC de gaming datorită nucleelor care vor face ca jocurile să fie cât mai realiste. Dar pentru ca să fie excelent în jocuri aveți nevoie și de o placă video bună și eu aș recomanda să alegeți tot un model de la AMD.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și sunt de părere că nu e mare având în vedere că e unul cu patru nuclee foarte apreciat de gameri și de cei care caută performanțe absolute. Evident că la acești bani primești și un cooler deoarece pachetul e unul box.

Poze

Așa arată
Pachetul

Specificaţii tehnice

Phenom 2 X4 960T e un CPU care poate fi montat doar pe socket-ul AM3 și vine cu o frecvență de 3 giga în cap, iar cache-ul e de 8 mega… asta însemnând 2 mega pentru fiecare nucleu.

Cred că ar trebui să vorbesc și despre consumul de curent, din moment ce e vorba despre un microcip de ultimă generație. 960T consumă undeva la 95W și nu e prea mult. Dacă e să comparăm consumul cu cel al unui monitor atunci vedem că acesta are un consum superior, dar până la urmă acesta e creierul unui calculator iar când vrei să-ți iei unul e de preferat să fie cât mai bun.

Păreri pro şi contra

Pro: poate opera atât în 32 bit cât și în 64, prețul e accesibil și e foarte performant datorită celor patru core (când vrei să-i iei un procesor nou e de preferat să-ți iei unul cu cât mai multe nuclee). Alt plus ar putea fi faptul că vine cu un cooler la pachet, dar dacă o să-i faceți OC cred că o să aveți nevoie de ceva mai bun.
Contra: nu e pe un socket de anul acesta.

Concluzie

Nu e chiar un procesor apărut anul acesta, dar e unul popular și în momentul de față datorită nucleelor sale sau mai bine spus datorită numărului nucleelor. Eu sunt un fan al APU și deoarece nu-mi plac jocurile aș alege un A6, dar dacă ești pasionat de jocuri atunci acest Phenom ar fi o alegere foarte bună.
Cică poate fi transformat într-un x6 – Phenom II x6 1600T.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „AMD Phenom II X4 960T Quad Core”

  1. draga nasule articlolul tau este o gluma proasta. Acesta este cel mai recomandabil procesor AMD al momentului, in primul rand pentru consum si apoi pentru posibilitatea de deblocare. Are nucleu zmosa daca nu stiai si asta inseamna ca mai are 2 nuclee inactive. Chiar daca nu deblochezi toate cele 6 nuclee este foarte mare posibilitatea sa deblochezi cel putin un nucleu si ai 5. Apoape egal cu x4 955 si cu un consum considerabil mai mic il face clar castigator in fata lui 955. Extrem de multe persoane il recomanda in locul lui i3 2100 care este cu pana la 10% mai performant in unele aplicatii si chiar si in jocuri, asta pentru ca este un procesor de viitor un quad core nativ si in multitasking isi arata adevaratele posibilitati si avantaje.

  2. este un procesor foarte bun iar AMD sunt mai bune pentru jocuri(parerea mea ..deci nu sariti pe mn cu intel..)si au un consum foarte mic ,iar pretul e la fel mic.Daca vreti un sistem gaming puteti lua acest cpu si cu o placa ati sau sapphire ati….in fine;o placa ati.nu veti fi dezamagiti.in plus fiind de la aceiasi marca va da un avantaj sau mai bine luati un APU.Am vazut pe youtube cum jucau unii cu o configuratie minima cu apu 2,6 si le mergeau jocurile pe High la toate fara intreruperi. Deci pt mine este o alegere buna cpu-ul acesta,chiar daca este mai vechi.–Unii spun ca nu prea ai sanse la un unlock la acest cpu….dar vedeti si in video.Altii spun ca nu esti stabil daca faci acest unlock…..poti sa maresti voltajul si sa incerci dupa un stres si sa vezi….da in fine .Recomand aces CPU si esti bun siteul acesa

Comentariile sunt închise.