AMD Phenom II X4 955 Quad Core

Un procesor foarte popular şi ieftin în acelaşi timp e procesorul AMD Phenom II X4 955 Quad Core. Acesta e foarte popular datorită faptului că vine cu patru nuclee, iar preţul nu depăşeşte pragul de 500 lei ca la FX 4100. Acest Phenom 2 X4 955 poate fi instalat doar pe plăci de bază cu socket AM3 şi vine cu un cooler la pachet deoarece e box. Frecvenţa e de peste 3 giga, mai exact de 3,2 gigaherţi, iar cache-ul e de 6 mega.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E foarte ieftin în opinia mea. Fiind un cip foarte performant consumă ceva mai mult curent, adică vreo 125W dar nu e cu chiar aşa de mult şi nu o să vă trebuiască o sursă foarte puternică.

Poze

Aşa arată cipul
Top sau benchmark

Specificaţii tehnice

AMD Phenom II X4 955 Quad Core este un cip cu o frecvenţă de 3200 megaherţi şi funcţionează în mode 32 bit sau 64. Deci, poate fi instalat Windows pe 32 biţi sau pe 64 biţi.

Tehnologia de fabricaţie e pe 45 nanometri şi probabil că nu e la fel de eficientă ca cea pe 32nm, dar rezultatul tot e un procesor de excepţie. Că e de excepţie se poate vedea şi prin faptul că are trei nivele de cache nivelul 1 de 128 kilo, nivelul 2 de 512 kilo şi nivelul 3 de 6144 kilo.

Chiar dacă nu are cip de grafică integrată ca modelul A6-3650 tot e foarte bun şi nu poate fi egalat de multe procesoare de la Intel.

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin, are patru core, cache-ul e mare, poate fi instalat cu uşurinţă, vine cu cooloer şi e foarte performant. Dacă vă uitaţi în a doua poză atunci o să vedeţi că e mai puternic decât modelul de i7 nou şi zic că asta e ceva.
Contra: nimic. (Lipsa cipului grafic ca la APU-uri poate fi considerat un plus deoarece astfel consumul e mai mic deoarece dacă o să vă faceţi un calculator de jocuri ricum o să luaţi o placă video performantă.)

Concluzie

Phenom 2 955 cu patru nuclee e unul dintre cele mai puternice procesoare ale momentului şi dacă vrei să-ţi faci un sistem desktop de gaming atunci cred că ar fi alegerea optimă. Alături e şi un preview la modelul Black Edition fiind un video unboxing (despachetare).

Un comentariu la „AMD Phenom II X4 955 Quad Core”

  1. nu mi se pare o mare performanta sa fie mai bun decat i7 2620M care este un procesor de notebook.
    incorect scrisa concluzia. x4 955 nu este unul din cele mai performante procesoare in acest momenti nici pe departe, dar este unul din cele mai bune procesoare de pana in 500 lei cu totul altceva.

Lasă un comentariu