AMD FX X8 9590, procesor FX cu 8 nuclee

Procesoare cu 8 nuclee gen AMD FX X8 9590 sunt destinate celora care vor performanțe absolute în orice tip de sarcini. Se poate instala doar pe o placă de bază de aici, adică una cu suport AM3+.
Performanțele sunt extreme, mai exact sunt comparabile cu cele ale unui i5, iar dacă te interesează o alternativă atunci ți-aș recomanda un procesor X8 9370.

Dacă te interesează cât costă atunci trebuie știut că are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Acest cost de achiziție nu mi se pare deloc mare având în vedere cele opt nuclee. Dacă vreți să-l luați ca o alternativă la un i7 atunci trebuie știut că nu doar prețul e pe jumătate, ci și performanțele.

Procesorul
Procesorul

Pe partea de caracteristici acest model se laudă cu cele 8 nuclee, frecvența de 5000 Mhz și posibilitatea de a funcționa în mod 32/64 biți. Totuși, eu recomand să instalați un sistem de operare pe 64 biți, iar dacă în Task Manager nu vede toate cele 8 nuclee înseamnă că trebuie făcut update la Windows ori instalat ceva mai nou.
Suntem obișnuiți ca procesoare precum acesta să vină cu un ventilator, dar în cazul acestuia nu e valabil acest lucru deoarece nu vine cu cooler. Dar, nu exclud să existe pachete care să conțină așa ceva.

Lucrurile care le apreciez la modelul acesta e performanța și costul mic de achiziție. Iar, lucrurile care ar fi putut sta mai bine ar fi integrarea unui cip grafic… dacă stau să mă gândesc mai bine nu știu dacă te-ar fi ajutat la ceva deoarece majoritatea celora care-și vor cumpăra proc-ul acesta o vor face pentru un sistem gaming în care vor cumpăra separat și o placă video cu memorie dedicată.

În concluzie, dacă te interesează o alternativă la procesoare i5 ori i7 care să aibă multe nuclee atunci un FX precum acesta ar fi o recomandare din partea mea.
Pentru ca procesorul să funcționeze la capacitate maximă ai nevoie de un sistem echilibrat, adică SSD, mulți RAMi și o placă video rapidă.

Te-ar mai putea interesa