AMD FX X8 9370, procesor 8 core

Din seria Vishera vă prezint AMD FX X8 9370 care e un procesor x8, adică cu 8 nuclee. Asta îl face foarte bun pentru cei care vor să-și asambleze un sistem de gaming. E un procesor apărut de curând care poate rula în mod 32 și 64 biți. Cel mai bine ar fi să-l folosiți alături de un sistem de operare modern deoarece pe Linux ori Windows-uri mai vechi s-ar putea să nu vadă toate cele 8 nuclee și din această cauză să aibă performanțe ceva mai reduse.

Nu costă exagerat deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », dar nu trebuie să uiți că trebuie să-ți cumperi și o placă de bază cu socket AM3+ de aici. Dacă îți cumperi un procesor Intel atunci o să vezi că placa de bază are un cost similar cu al procesorului, însă acesta nu e cazul și la AMD.

Procesorul
Procesorul

Modelul de față, adică AMD FX 9370, e unul cu 8 nuclee și e realizat cu ajutorul unei tehnologii de fabricație de 32 nm. De obicei astfel de procesor vine cu cooler la pachet, dar se pare că acesta nu are așa ceva. Nu exclud să existe pachete care să aibă cooler inclus.
AMD FX-9370 e un model cu o frecvență standard de 4,4 GHz, iar în mod turbo aceasta se ridică la 4,7. Nu știu cât de util e acest mod turbo deoarece nu cred că 300 Mhz fac o diferență prea mare.
Interesant e faptul că e vorba despre un procesor deblocat (unlocked), ceea ce înseamnă că poți să-i faci unele ajustări, dar opinia mea sinceră e că nu are rost pentru că-i foarte performant.

Plusurile acestui model ar fi aspectul, costul de achiziție nu prea mare, performanțele extreme și că placa de bază pentru el nu costă prea mult (dacă o să alegi o placă cu suport pentru plăci video cu un PCI E mai avansat atunci o să vezi că prețul acesteia o să fie ceva mai mare).

În rest, pot să zic că acesta e unul dintre cele mai bune procesoare ale momentului pentru fanii AMD care au nevoie de putere de procesare în jocuri ori diferite editări.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „AMD FX X8 9370, procesor 8 core”

  1. E oarecum echivalent cu un i5 deoarece fata de un i7 e ceva mai slab. L-am comparat cu un Core i7 4770K si a iesit putin sifonat, dar e acceptabil deoarece pretul e pe jumatare.

Comentariile sunt închise.