≡ Meniu

AMD FX X6 6300

AMD FX X6 6300 e soluția ideală în cazul în care vrei un procesor pentru configurarea unui sistem de gaming. Ce trebuie absolut menționat e faptul că poate fi montat doar pe plăci de bază cu socket AM3+, iar astfel de MB nu costă deloc mult. Cipul de față vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi care e excelent în opinia mea, în special datorită celor 6 nuclee.

Poze

Se poate vedea că e similar, aspectual vorbind, cu FX 8320, însă pe partea de putere stau foarte diferit deoarece FX 8320 are 8 nuclee, ceea ce înseamnă un preț superior și performanță la fel de superioară precum prețul. Montarea pe acel socket nu e deloc complicată, iar dacă nu vă descurcați atunci puteți apela la un tutorial de pe YouTube.

Procesorul

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații

Specificaţii tehnice

Modelul AMD FX 6300 X6 e unul care are o frecvență ridicată la 3500 Mhz, iar numărul de core e de 6. Putând funcționa pe 32/64 biți nu o să aveți probleme în instalarea Window XP, 7 sau 8, dar eu recomand Win 8 64 bit deoarece e mai nou.
Cu riscul de a mă repeta, spun că poate fi montat doar pe AM3+, iar o placă de bază bună ar fi Gigabyte 780T-D3L și nici nu costă prea mult.

Păreri pro şi contra

Pro: performanțele sunt foarte bune, cele 6 nuclee vă vor furniza toată performanța de care aveți nevoie în orice tip de sarcină; garanția e de 3 ani precum la modelele de la Intel; puterea termică nu e prea mare fiind de 95W; frecvența mi se pare ok și de aceea cred că nu e nevoie de un eventual overclocking.
Contra: din păcate nu vine cu cip grafic precum modelele APU, dar pentru un PC de jocuri oricum ar fi recomandat să-i luați o placă dedicată fie că e vorba despre un model Radeon ori unul GeForce.

Concluzie

Pentru un sistem desktop PC beton armat cred că acest cip ar fi excelent. Nu costă mult, iar fiabilitatea e la fel de bună precum performanța.
Pentru a vă face o părere despre cât de puternic e acest procesor vă invit să vizionați preview-ul de alături care e un clip care prezintă rezultatele mai multor benchmark-uri. Sunt teste realizate de curând pe noul Windows 8.

Click aici pentru mai multe păreri
{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu

Abonează-te la Oferte Black Friday

O să fii primul care pimește ofertele de top de Black Friday.

Acum intră pe e-mail și confirmă abonarea!