AMD FX X6 6300

AMD FX X6 6300 e soluția ideală în cazul în care vrei un procesor pentru configurarea unui sistem de gaming. Ce trebuie absolut menționat e faptul că poate fi montat doar pe plăci de bază cu socket AM3+, iar astfel de MB nu costă deloc mult. Cipul de față vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e excelent în opinia mea, în special datorită celor 6 nuclee.

Poze

Se poate vedea că e similar, aspectual vorbind, cu FX 8320, însă pe partea de putere stau foarte diferit deoarece FX 8320 are 8 nuclee, ceea ce înseamnă un preț superior și performanță la fel de superioară precum prețul. Montarea pe acel socket nu e deloc complicată, iar dacă nu vă descurcați atunci puteți apela la un tutorial de pe YouTube.

Procesorul

Specificaţii tehnice

Modelul AMD FX 6300 X6 e unul care are o frecvență ridicată la 3500 Mhz, iar numărul de core e de 6. Putând funcționa pe 32/64 biți nu o să aveți probleme în instalarea Window XP, 7 sau 8, dar eu recomand Win 8 64 bit deoarece e mai nou.
Cu riscul de a mă repeta, spun că poate fi montat doar pe AM3+, iar o placă de bază bună ar fi Gigabyte 780T-D3L și nici nu costă prea mult.

Păreri pro şi contra

Pro: performanțele sunt foarte bune, cele 6 nuclee vă vor furniza toată performanța de care aveți nevoie în orice tip de sarcină; garanția e de 3 ani precum la modelele de la Intel; puterea termică nu e prea mare fiind de 95W; frecvența mi se pare ok și de aceea cred că nu e nevoie de un eventual overclocking.
Contra: din păcate nu vine cu cip grafic precum modelele APU, dar pentru un PC de jocuri oricum ar fi recomandat să-i luați o placă dedicată fie că e vorba despre un model Radeon ori unul GeForce.

Concluzie

Pentru un sistem desktop PC beton armat cred că acest cip ar fi excelent. Nu costă mult, iar fiabilitatea e la fel de bună precum performanța.
Pentru a vă face o părere despre cât de puternic e acest procesor vă invit să vizionați preview-ul de alături care e un clip care prezintă rezultatele mai multor benchmark-uri. Sunt teste realizate de curând pe noul Windows 8.

Te-ar mai putea interesa