AMD FX X4 4300, procesor multimedia

Actualizare: AMD FX 4300 X4 vine acum la puțin sub 500 lei, iar cadou se oferă o placă de memorie RAM de 4GB în valoare de 149 lei.

Articolul din 18.12.2012:
AMD FX X4-4300 e un nou procesor de la AMD foarte puternic grație celor 4 nuclee, însă nu se montează pe soket FM2, ci AM3+. Deci, trebuie neaparat să vă cumpărați o placă de bază AM3+, iar Gigabyte 780T-D3L cred că ar fi un model ieftin și bun. Despre procesor trebuie spus că nu e APU, deci nu vine cu cip grafic integrat și din această cauză are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e foarte mic.

Poze

Se poate vedea că nu arată cu nimic diferit în comparație cu AMD FX X6-6300 care e competitorul direct de la același producător. Chiar dacă din poză pare că cipul e mare, nu e așa deoarece e foarte mic.

Procesorul

Specificaţii tehnice

AMD FX 4300 X4 e un procesor nou de la AMD care vine cu patru nuclee reale ceea ce înseamnă că ideal pentru un PC de gaming. Poate opera pe 32 sau 64 biți ceea ce înseamnă că pe le puteți instala un sistem de operare pe 32 sau 65 bit. Puterea termică e de 125W, iar la prima vedere pare mare, însă nu e așa deoarece aceasta e o putere termică maximă în anumite condiții.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e foarte bun; cele 4 nuclee alături de cache-ul 6MB pe level 3 și frecvența de 3800 Mhz oferă procesorului puterea necesară în cele mia noi jocuri; garanția e de 3 ani și e una foarte bună deoarece până de curând doar procesoarele Intel aveau așa garanție mare.
Contra: nu vine cu GPU, însă pentru un PC de gaming o placă video dedicată e mai bună decât una integrată.

Concluzie

Dacă vreți să vă faceți un PC de tipul gaming ori multimedia atunci acest CPU ar fi ideal. Jocurile și filmele la calitate 1080p vor rula fluent, însă numai dacă aveți o placă video bună. Cu riscul de a mă repeta, această componentă poate fi montată doar pe cele mai no plăci de bază cu socket AM3+ cum e Gigabyte 780T-D3L.
Mai multe informații despre această componentă puteți afla din preview-ul de alături, iar despre benchmark-uri v-aș sfătui s nu le luați prea în serios deoarece până la urmă acelea sunt niște programe.

Te-ar mai putea interesa