AMD FX 8350

AMD FX 8350 X8 e unul dintre cele mai puternice procesoare de pe piață și vine ca o alternativă (tot Black Edition) la FX 8320 care-i un model mai ieftin. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și ce trebuie știut e faptul că poate fi montat doar pe AM3+, iar cel mai ieftin MB e N68C-GS de la ASRock. Deci, dacă vrei ceva foarte bun atunci acest AMD FX X8 8350 ar fi recomandarea mea.

Poze

Aspectul cutiei, dar și al cipului e același precum la varianta 8320. Faptul că e Black înseamnă că poate fi supratactat, deci se pot abține performanțe mult mai superioare… dacă se poate spune așa. Oricum, eu nu recomand overclocking-ul deoarece mi se pare foarte capabil și în forma actuală.

Cutia

Specificaţii tehnice

FX8350 are o frecvență de 4 giga, socket AM3+ și cache de 16 mega distribuit pe 3 nivele. Faptul că se poate instala pe un soket ceva mai vechi nu mi se pare un dezavantaj deoarece dacă ne gândim bine atunci nu e socket vechi pentru că FM1 și FM2 sunt destinate APU-urilor care sunt procesor+placă video.
Ce ar mai trebui menționat pe partea de caracteristici e faptul că nu are GPU, dar asta nu vă dezavantajează prea mult.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu mi se pare prea mare în condițiile în care performanțele sunt echivalente unui i5/i7 (conform benchmark-urilor); instalarea nu e complicată; plăcile de bază Am3 sunt la prețuri competitive – ASRock N68C-GS ar fi o recomandare; puterea termică nu e exagerată, dar tot vă va trebui un cooler capabil; i se poate face OC, dar pentru mine acest lucru nu e o facilitate.
Contra: nimic. Nu mă deranja dacă avea mai multe nuclee. 😀

Concluzie

Procesorul e mai mult decât bun, iar dacă restul componentelor din sistem sunt bun atunci jocurile vor merge perfect. Recomandarea mea ar fi și un SSD cum e Samsung 840/830, dar pe el să instalați doar Windows și programele.
Ar trebui spus că procesorul nu o să meargă la capacitate maximă pe sisteme de operare vechi deoarece unele variante de Windows nu vor vedea 8 nuclee… același lucru e valabil pentru Linux. Deci, folosiți cele mai noi sisteme de operare.

Te-ar mai putea interesa