AMD FX 8320

În cazul în care îți plac jocurile ai nevoie de un procesor capabil cum e acest AMD FX 8320. E un model cu 8 nuclee care poate fi montat doar pe plăci de bază cu socket de tip AM3+, iar ASRock N68C-GS ar fi cel mai ieftin model. Procesorul nu costă deloc mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și ar trebui știut că nu are cip grafic integrat precum modelele APU.

Poze

Forma sa nu e cu mult diferită de cea a restului cipurilor AMD, doar pinii diferă deoarece poate fi montat doar pe plăci de bază AM3+. Poate ați văzut că pe cutie scrie black edition, iar acest lucru presupune faptul că modelul Vishera de față poate fi overclockat. Din poza de alături se poate vedea mai bine cu se prezintă cipul.

Procesorul

Specificaţii tehnice

Modelul acesta de AMD FX8320 e unul foarte special datorită faptului că e Black Edition și că are 8 core. Lipsa GPU-ului integrat nu e o pierdere prea mare deoarece un gamer adevărat nu poate face mare lucru cu o astfel de placă video. Cache-ul e și el destul de mare fiind de 16 mega și dispus pe 3 nivele.
Se poate monta doar pe MB cu AM3+ și dacă aveți un MB mai nou cu FM1 ori FM2 atunci ar trebui să vă orientați înspre un procesor compatibil cu acele socketuri.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu mi se pare deloc mare; garanția standard e de 3 ani chiar dacă e vorba despre un model căruia i se poate face OC; vine cu multe nuclee care garantează performanțe superioare indiferent de ce sarcini rulați; consumul de curent nu e exagerat și e direct proporțional cu cât de solicitante sunt sarcinile.
Contra: nimic. Nu cred că lipsa plăcii video integrate e un minus.

Concluzie

Procesoarele AMD sunt mult superioare celor Intel în anumite configurații și condiții, iar gamingul e una dintre acele condiții. Nu trebuie însă uitat că pentru a beneficia de performanțe sporite și restul componentelor trebuie să fie de top. Astfel, vei avea nevoie de o palcă video puternică și SSD-ul (Samsung 840 Series e destul de ok) e absolut esențial în opinia mea.
Dacă te interesează mai multe detalii (benchmark-uri, teste etc) legate de acest procesor atunci din clipul de alături poți vedea mai multe.

Te-ar mai putea interesa