AMD FX 8150

Dacă vrei un procesor pentru gaming atunci îți recomand acest procesor AMD FX 8150 deoarece în momentul de față vine în două variante, adică o variantă normală și una care are un preț ceva mai mare dar i se poate face overclocking. FX 8150 are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e un preț de plecare, iar modelul mai performant are un preț cu vreo 500 lei mai mare. Eu zic că este numai bun la gaming deoarece are acele 8 nuclee care furnizează puterea de care ai nevoie într-un joc.

Poze

De alături vă puteți face mai bine o părere despre procesor. Dintre cele două variante există și o diferență la cutie în sensul că varianta black edition are cutia cu negru, iar cea normală are cutia cu alb. Varianta black are și cache level 2 de 16 mega, adică dublu și asta înseamnă performanță superioară.

Cutia
Procesorul

Specificaţii tehnice

FX 8150 vine în două variante și nu știu dacă cea OC nu trebuia să aibă un K la sfârșitul codului, iar codul să fie ceva de genul FX 8150K. Diferența dintre cele două variante sunt pe partea de overclocking și cache L2, în sensul că una are suport pentru supratactare, iar cealaltă nu. Din păcate, față de modelele APU (cum ar fi ) acesta nu are cip grafic integrat și de aceea trebuie să cumpărați neaparat și o placă video.

Păreri pro şi contra

Pro: nu sunt deloc scumpe ( e un model bun și ieftin); vine cu o garanție standard de 3 ani; vine la pachet cu un cooler, dar dacă o să-i faceți overclocking cred că va fi nevoie de un cooler mai puternic; cele 8 nuclee furnizează o putere absolută în orice tip de sarcină.
Contra: nu are cip grafic, adică GPU integrat.

Concluzie

AMD FX 8150 e un procesor foarte bun chiar dacă a apărut pe piață de câteva luni. Din preview-ul de alături vă puteți face o părere despre cum arată, dar despre pachet trebuie știut că nu conține o placă de bază deoarece ce se vede în clip e un pachet special pentru presă. Dacă ar fi să compar procesorul cu unul de la intel atunci cred că ar trebui să-l compar cu un i5 fiind un adversar demn de temut.

Te-ar mai putea interesa