Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

AMD FX 8120

A apărut noua serie de procesoare FX Bulldozer de la AMD, iar procesorul AMD FX 8120 e unul dintre ele. Nu e cel mai puternic procesor Bulldozer, dar cu siguranță e unul care are cel mai bun raport dintre performanță și preț. E tactat la frecvența de 3100 megaherți, are un cache de 16 mega și vine cu un cooler la pachet deoarece poate fi achiziționat Box. Ca orice procesor și acesta are un socket specific și poate fi montat doar pe plăcile de bază cu acest socket. E vorba despre socketul AM3+ care e bun și pentru modelul FX 6100. Poate te întrebi de ce ai alege un astfel de procesor. Ai alege un astfel de cip deoarece are 8 nuclee, frecvență de 3,1 giga (crește la 3,4 până la 4 gigaherți în mode Turbo Core), cache-ul e de 16 mega, iar consumul de curent nu e mare fiind de doar 125W.

AMD FX 8120 are un preț bun Vezi prețul special de azi. În opinia mea nu costă mult având în vedere că e foarte performant. La 8 core acest preț e cel mai mic și bun de pe piață și nu știu dacă un Intel i-ar face față în raportul calitate/preț.

Poze

Aşa arată

Specificaţii tehnice

AMD FX 8120 poate fi montat doar pe plăci de bază cu suport AM3+ și fiind un procesor de ultimă generație poate opera pe 32 și 64 de biți. Are trei nivele de cache: L1 de 128 kilo, L2 de 8 mega și L3 tot de 8 mega. În combinație cu cele 8 nuclee rezultă o performanță extremă.

La fel ca și procesoarele Intel modele mai noi și acesta e fabricat pe 32 nanometri și un lucru util e faptul că vine cu un cooler și astfel nu trebuie să dați bani și pe un ventilator de procesor.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul de achiziție nu e mare, performanța e impresionantă datorită celor 8 nuclee, cache-ului mare și tehnologiilor HT și TC.
Contra: spre deosebire de procesoarele Intel Sandy Bridge acest buldozere nu au grafică integrată în cip, iar cooler-ul e bun dar nu e cel mai bun.

Concluzie

Este un procesor foarte bun și mai ieftin decât un i5-2500K (cu patru nuclee), dar și puțin mai slab. AMD-urile sunt procesoare din ce în ce mai bune, dar există și modele de Intel-uri mai bune.

Top

Sunt sigur că vreți să vedeți și un video review și câteva benchmark-uri și de aceea am pus clipul de alături.
Concluzia finală e că aceste procesoare sunt primele cu opt nuclee, scot niște scoruri bune, dar se pare că Windows 7 nu are suport pentru ele, încă (un patch e pe drum) și de aceea cică nu pot scoate punctaje mai mari.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu