AMD FX 6200

Un model nou de procesor e acest AMD FX 6200 care se recomandă prin 6 nuclee, frecvență de 3800 Mhz și posibilitatea montării sale pe AM3+. nici nu costă prea multe deoarece îl putem lua la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și ce trebuie neaparat știut e că nu vine cu cip grafi integrat cum e cazul procesoarelor Intel noi. Singurul lucru care va veni în pachet e coolerul care garantează răcirea eficientă a procesorului și astfel aveți garanția că nu se va arde ori că nu se va încălzi prea tare. Despre puterea termică nu se poate spune că e exagerată, însă e mai mare, iar acest lucru e unul normal pentru un procesor așa de puternic.

Poze

Procesorul arată precum restul modelelor de la AMD, iar cutia e și ea caracteristică modelelor FX. Trebuie spus că nu vine ca și în poza de alături, ci vine într-o cutie de carton, iar ambalajul de alături e în interiorul cutiei. Montarea nu va fi prea complicată deoarece la modelele noi nu e bătaia aceea de cap cu pinii.

Procesorul

Specificaţii tehnice

AMD FX6200 e un model foarte bun și vine ca o alternativă la i3 sau i5 (totuși cu un i7 nu poate concura chiar dacă i7-le are doar 4 nuclee… în majoritatea cazurilor). Frecvența e una de aproape 4 giga, însă nu ar trebui să fiți impresionați/”orbiți” de aceasta deoarece până la urmă contează numărul de nuclee, iar FX6200 are 6.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț decent; vine cu o garanție de 3 ani (care nu poate fi mărită, dar acest lucru e unul caracteristic componentelor PC); e performant și asta se datorează în principal nucleelor multe, cache-ului, frecvenței, dar și tehnologiilor folosite; vine cu ventilator, adică cu acel cooler care face ca procesorul să nu se încălzească excesiv.
Contra: nu vine cu GPU care v-ar fi scutit de achiziționarea unei plăci video în eventualitatea că nu vă interesează prea mult jocurile.

Concluzie

În cazul în care vrei să-ți faci un PC de gaming atunci cred că acest procesor ar fi unul destul de bun și poate că alături ar trebui să-ți achiziționezi și o placă video tot de la AMD, deși chiar și cele de la Nvidia sunt destul de competitive, însă cam scumpe. Pentru a vă face o părere despre cum merg jocurile pe un sistem care are în componență un astfel de cip vă invit să urmăriți preview-ul de alături.

Lasă un comentariu