AMD FX 6100

Acest procesor AMD FX 6100 de 3300MHz vine cu arhitectură numită Bulldozer care promite performanţe ceva mai bune dar nu suficient de bune pentru a întrece procesoarele de la Intel. Acestea sunt procesoare exclusiv pentru desktop PC-uri şi deci nu pentru laptopuri. Odată cu lansarea acestuia au fost anunţate şi alte modele, un entry-level FX 4100 dar şi câteva cu perfomanţe mult superioare de ci numai bune pentru gaming. Scorul de performanţă oferit la benchmark e de 5126 puncte dar tot nu e mai bun decât un Core i5 2500k (7442 puncte). Dacă sunteţi în căutarea unei alternative la acel procesor Intel atunci optaţi pentru un AMD FX-8120 sau un AMD FX-8150, ambele fiind cu opt nuclee. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Aşa arată

Specificaţii tehnice

Socketul procesorului e AM3+ care e foarte util în special dacă urmează să vă alegeţi placa de bază. Tehnologia de fabrcaţie e 32 nanometri deci se poate instala chiar şi un Windows 7 pe 32 de biţi dar mai mult ca sigur majoritatea dintre voi vor opta pentru cel pe 64 de biţi având în vedere că PC-ul va avea sau are cel puţin 4 giga de RAM, că doar e un procesor pentru jocuri .

FX 6100 operează la o frecvenţă de 3.3 GHz în modul 32 sau 64 de biţi şi are un cache de 14MB (L2 de 6 MB + L3 de 8 MB). E un model cu şase nuclee deci performanţele sale sunt pe măsură. Având în vedere că în denumirea acestui procesor găsim şi cuvântul „Box”, vine cu cooler inclus în pachet. Ca şi caracterisitic speciale are: tehnologie HyperTransport de până la 4000MT/s, bandă lată de 16.0GB/s şi tehnologia SOI (care e prescurtarea de la silicon-on-insulator). Are o putere termică de 95 W.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: are cooler inclus, e destul de bun pentru jocuri iar un sistem desktop cu AMD întotdeauna va fi mai ieftin decât unul cu Intel (aici luând în considerare procesoare similare).

Minusuri: performanţele nu sunt chiar aşa de mari pe cum se aştepta, dar la modelul FX 8150 nu am ce comenta.

Concluzie

Deci un astfel de procesor AMD FX 6100 ar putea fi o alternativă ieftină la un Intel dar dacă vreţi ceva mai bun bineînţeles că va trebui să scoateţi ceva mai mulţi bani din buzunar. Jos v-am pus un clip Youtube de despachetare ca să vă vfaceţi o idee cam cum arată procesorul AMD FX 6100 în realitate şi care e conţinutul pachetului:

Te-ar mai putea interesa